Най-голямата турска частна банка ИшБанк (İş Bankası) е прекратила работа

...
Най-голямата турска частна банка ИшБанк (İş Bankası) е прекратила работа
Коментари Харесай

Турската банка ИшБанк е прекратила работа с руската платежна система Мир

Най-голямата турска частна банка ИшБанк (İş Bankası) е прекратила работа с съветската платежна система " Мир " , заяви през днешния ден телевизия Халк ТВ, представена от ТАСС.

По данни на телевизионния канал решението идва след известие за вероятни наказания от страна на министерството на финансите на Съединени американски щати против задгранични финансови институции, които одобряват карти " Мир ".

В четвъртък министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че е готово да вкара наказания при положение на поддръжка към опитите на Руската федерация да разшири потреблението на платежната система " Мир " отвън границите на Руската федерация.

В началото на май тази година турският министър на финансите Нуреддин Небати увери, че съветските туристи няма да имат проблеми с заплащането на артикули и услуги в страната с помощта на платежната система " Мир ".

По-рано бе декларирано, че картите на тази система се одобряват от огромните турски банки като Зиират (Ziraat Bankası), ВакъфБанк (VakıfBank), ИшБанк (İş Bankası), ДенизБанк (DenizBank), ХалкБанк (Halkbank), отбелязва организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР