Най-голямата трибуна в европейския футбол ще остане необичайно празна тази

...
Най-голямата трибуна в европейския футбол ще остане необичайно празна тази
Коментари Харесай

Фенове на "Борусия" се вдигат на протест заради "невъзможните" мачове в понеделник

Най-голямата естрада в европейския футбол ще остане извънредно празна довечера. Привържениците на " Борусия " (Дортмунд) ще оставят полупразна близо 25-хилядната " жълта стена " (както е прочут секторът с най-запалените фенове).

По този метод те ще стачкуват против нововъведените мачове в понеделник.

Общо към 350 фенски организации са декларирали, че няма да влязат на стадиона за мача с " Аугсбург ". Очакванията са на обичайно цялостния стадион с потенциал 81 360 души да има към 68 000 фенове.

" Хората просто нямат време да вървят на футболни мачове в понеделник вечерта ", съобщи един от дейните ентусиасти на " Борусия " Ян-Хенрик Грушецки, представен от ESPN. Според него този митинг ще получи доста по-голяма поддръжка, в сравнение с при неодобрението против повишаването на билетите.

Bundesliga fans unhappy they are playing on a Monday night. Frankfurt fans responded by throwing thousands of tennis balls on the pitch.
F*ck monday. Eintracht Frankfurt vs. RB Leipzig 19/02/2018 pic.twitter.com/aV8MsBQIFe
— Casual Ultra (@thecasualultra) February 20, 2018

Мачът довечера е вторият от Бундеслигата, който ще се играе в понеделник. Преди седмица " Айнтрахт " одобри " Лайпциг " и тогава последователите на домакините хвърлиха стотици топки за тенис на игрището в символ на митинг.

Включването на мачовете в понеделник е част от новия контракт за телевизионните права. " Уважаваме митинга. Всички могат свободно да показват мнението си, само че има контракт в действие до 2021 година ", сподели президентът на " Борусия " Ханс-Йоахим Вацке, представен от " Билд ". Според президента на Германския футболен съюз Райнхард Гриндел ще е доста мъчно в идващите три години да се вкара смяна.

При представянето на новия контракт бяха въведени шест часови пояса за мачовете от Бундеслигата. Ръководството на лигата изясни, че мачовете в понеделник целят да са в интерес на тимовете, играещи в Лига Европа и да защитят аматьорския футбол, като не навлизат в часовете на мачовете от по-ниските равнища.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР