Най-голямата швейцарска банка UBS обяви, че е завършила третото тримесечие

...
Най-голямата швейцарска банка UBS обяви, че е завършила третото тримесечие
Коментари Харесай

UBS с първа тримесечна загуба от 6 години заради придобиването на Credit Suisse

Най-голямата швейцарска банка UBS разгласи, че е приключила третото тримесечие със загуба, което се случва за пръв от съвсем шест години. Отрицателният резултат за юли - септември е 785 млн. $, което е доста над упованията за 444 млн. Според анализатори неприятният финансов резултат се дължи най-вече на поглъщането на Credit Suisse, което беше наложено от държавното управление, откакто съперникът изпадна в съществени финансови проблеми.

Макар и упованията да са, че в дълготраен проект придобиването на Credit Suisse ще бъде извънредно потребен ход за UBS, за момента сходни изгледи няма. Банката пое към 2.2 милиарда $ разноски, свързани със довеждане докрай на договорката и консолидиране на новите клиенти. Ако тези разноски бъдат отстранени, то финансовата институция щеше да има облага 844 млн. $.

" Ние сме оптимисти за нашето бъдеще, защото построяваме още по-силна и по-сигурна версия на UBS, която беше призована да стабилизира финансовата система през март, и такава, с която всички наши основни заинтригувани страни могат да се гордеят ", сподели основният изпълнителен шеф Серджо Ермоти, представен от Financial Times.
Реклама
Credit Suisse, която сега работи като дъщерно сдружение на UBS и ще бъде законно обединена с по-широката група през идната година, алармира, че чака загуба минимум 2.2 милиарда през третото тримесечие. Това се дължи основно на излизане от заеми и преустановяване на контракт за ръководство на вложения, който е подписала с американския капиталов управител Apollo предходната година.

UBS е съумяла да притегли 22 милиарда $ пресен капитал в своя бизнес за ръководство на благосъстоянието през тримесечието. Това е част от желанието на заемодателя да завоюва назад клиенти, които изтеглиха парите си след поглъщането на Credit Suisse. В цялата група UBS притегли 33 милиарда $ чисти нови депозити, като две трети идват от клиенти на Credit Suisse.

Повтаряйки представянето на няколко европейски съперника, капиталовото отделение на UBS имаше едва тримесечие. То претърпя загуба 230 млн. $, значително провокирана от спад в приходите на международните пазари. Увеличението с 50% на оперативните разноски, свързани най-много с интеграцията, също оказа отрицателно въздействие върху резултатите на капиталовата банка. Проблеми за разрешаване Анализатори значително приветстваха резултатите, само че предизвестиха, че банката към момента не е разрешила проблемите си. " UBS реализира явен прогрес от приключването на договорката, само че продължава да е изправен пред голяма задача, в това число задържане на клиенти и основен личен състав ", сподели анализаторът на Vontobel Андреас Вендити.

Анализатори от KBW дефинираха резултатите като рационални на пръв взор, само че " незадоволителни ", " когато се заровим малко по-дълбоко ". Според тях ръководството на благосъстоянието не дава отговор на нужните стандарти.
Реклама
UBS е при започване на това, което се обрисува като дълготрайна интеграция на банка, която беше затънала в кавги и правосъдни разногласия. Това е и повода финансовата институция да предизвести за следствие на " недостатъци " и " дефекти " във финансовите доклади на Credit Suisse през 2021 година и 2022 година Резултатът от тях ще бъде обрисуван в годишния отчет.

Банката също по този начин сподели, че вероятностите за икономическия напредък, оценките на активите и неустойчивостта на пазара остават сложни за прогнозиране. UBS продължи да редуцира личния състав, което представляваше огромна част от над 2.22 милиарда $ разноски, свързани с интеграцията.
Свързани публикации Корпоративна Америка е изправена пред заплащане на дълг от трилиони долари 20 октомври 2023, 06:47 HSBC ще купи китайския бизнес на Citigroup за ръководство на благосъстоянието 2 октомври 2023, 07:15 Награда за 100 трилиона $ 14 септември 2023, 16:20 UBS регистрира рекордна облага от 29 милиарда $ поради придобиването на Credit Suisse 2 септември 2023, 10:17
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР