Най-голямата серия продажби на имоти от Министерството на отбраната беше

...
Най-голямата серия продажби на имоти от Министерството на отбраната беше
Коментари Харесай

Мораториумът спря сделките с имоти на Министерството на отбраната

Най-голямата серия продажби на парцели от Министерството на защитата беше спряна след наложения на държавното управление мораториум. От ведомството оповестиха, че по отношение на Решение на Народното събрание за налагане на мораториум върху избрани дейности на държавните органи, се стопират всички разпоредителни покупко-продажби с недвижимо имущество. В това число е и провеждането на открити процедури за осъществяване на търгове с скрито наддаване за продажба на недвижими парцели до избирането на нов Министерски съвет или назначението на служебно държавно управление.

Тръжните процедури ще бъдат обновени от стадия, в който са спрени, след избирането на нов Министерски съвет или назначението на служебно държавно управление.

Търговете за 23 парцела трябваше да се проведат на 10 май. Освен имоти и някогашни поделения на стотици декари, измежду оповестените парцели има и жилища. Общата сума, избрана като начална тръжна цена за всички парцели, беше над 18 млн. лв..

Един от най-скъпите парцели с повърхност от 115 декара е в землището на село Ягодово край Пловдив. Още през 2018 година Министерския съвет даде зелена светлина за разпродаването на активите на военните край Пловдив, напомня TrafficNews.

Върху парцела от 115 дка има 46 здания, които ще придобие бъдещия притежател. В част от имота е позиционирано бившето зенитно-ракетно отделение. През годините то е било въоръжено с ракетни комплекси С-125 " Нева " и СА-75 " Двина”. Началната тръжна цена, избрана от Министерството на защитата, е 1 251 000 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР