Най-голямата национална екоинициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето –

...
Най-голямата национална екоинициатива, която поощрява едновременно рециклирането и четенето –
Коментари Харесай

„Книги за смет“ ще гостува отново в Бургас на 9-ти септември

Най-голямата национална екоинициатива, която насърчава по едно и също време преработването и четенето – „ Книги за боклук “, стартира есенното си издание в страната точно с град Бургас на 9-и септември.

И тази година локациите на провеждането са две – пред Пантеона в Морската градина и пред хипермаркет Kaufland на ул. „ Янко Комитов “ 8.

Според регламента на „ Книги за боклук “ всеки, който в часовете сред 10:00 и 13:00 часа съобщи кг годна за преработване пластмаса, получава в подмяна книга по желание. Организаторите предлагат на искащите да се включат в есенното издание на акцията да носят пластмасата, опразнена от наличие, почистена и смачкана, с цел да заема по-малко място. Те напомнят, че измежду отпадъците, които няма да бъдат одобрявани, са блистери от медикаменти, туби от масла, домашен електроуреди.

За десетте години, в които се е провеждала „ Книги за боклук “, са предадени над 120 тона пластмасови боклуци за преработване и са раздадени над 100 хиляди книги. По данни на уредниците с всяка минала година известността на самодейността пораства, а с нея нараства и количество събрана пластмаса за преработване.

Община Бургас поддържа акцията с обезпечаване на средства за книгите към този момент девет следващи години. През 2022 година и 2023 година уредниците от Фондация „ Кредо Бонум “ аплайваха по Направление 2 от Фонд „ Култура “ на Община Бургас. Повече информация за „ Книги за боклук “ може да откриете на страницата във FB/knigizasmet.

За CredoBonum:

Фондация Credo Bonum е неправителствена организация, учредена през 2006 година, ориентирана към планове и начинания, допринасящи за позитивна смяна в области като просвета, екология, резистентност, запазване на околната среда и други

За SmartBooks:

Кампанията „ Книги за боклук “ е основана по концепция на издателство Smart Books през 2011 година Познато е със своите книги за пътешествия и с типичен детски заглавия. Мисията му е обвързвана с четенето и опазването на природата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР