Най-голямата многофункционална спортна зала в България остана без генерален спонсор.

...
Най-голямата многофункционална спортна зала в България остана без генерален спонсор.
Коментари Харесай

Най-голямата зала в България остана без спонсор

Най-голямата многофункционална спортна зала в България остана без общоприет спонсор. До през вчерашния ден познато като " Арена Армеец ", оборудването на 4-ти километър в столицата краткотрайно ще се споделя просто " Арена София ".

Причината е преустановен контракт сред стопанисващото сдружение " Национална спортна база " ЕАД и застрахователното сдружение " Армеец ". От министерството на младежта и спорта, което е притежател на парцела, оповестиха през днешния ден, че съглашението е развалено " по взаимно единодушие от предходното управление ".

" НСБ ЕАД благодари на ЗАД " Армеец " за сполучливото и правилно партньорство през миналите 11 години. Сега напъните на управлението на НСБ ЕАД са ориентирани към договаряния за нов общоприет спонсор и опазване на водещата позиция на " Арена София " като хазаин на спортни и развлекателни мероприятия на международно равнище ", съобщи актуалният изп. шеф на НСБ Светослав Русинов.

Той беше назначен в края на август от служебния състезателен министър Весела Лечева, като пое длъжността от Венцислав Петков. Той пък прекара на поста единствено пет месеца, откакто беше вкаран в управлението на сдружението през март от министъра на младежта и спорта в кабинета на Кирил Петков - Радостин Василев.

С днешното известие на ММС излиза наяве, че договорът за спонсорство е преустановен по време на късия мандат на Петков като началник на НСБ. От " Армеец " удостоверяват края на партньорството, като показват, че застрахователното сдружение " следва да поддържа и други огромни спортни обекти и мероприятия ".

" Щастливи сме, че станахме част от построяването и одобряването на спортна зала на толкоз високо равнище. Благодарим за изключителния професионализъм, взаимна работа и безрезервност през всичките години. Радостни сме, че имахме опцията да подкрепим развиването и подпомагането на българския спорт и просвета. В резултат на взаимното съдействие с общи старания допринесохме за реализирането на стотици спортни, просветителни и развлекателни мероприятия в многофункционалната спортна зала ", представен е изп. шеф на ЗАД " Армеец " Константин Велев.

От спортното министерство пък прибавят, че следва самобитен търг за нов комерсиален сътрудник на 13-хилядната зала.

" Ръководството на НСБ ЕАД стартира дейни диалози с евентуални бъдещи сътрудници, като ще се обърне към водещи компании в България. Преди сключването на нов контракт за генерално спонсорство на " Арена София " ще бъде извършена съответната процедура за най-хубавата оферта ", пишат от ММС.

 

ИСТОРИЯ

Залата се наричаше " Арена Армеец " още от откриването си през 2011 година Тя беше издигната за 24 месеца с държавна инвестиция в размер на 90 млн. лева Строежът беше стартиран от държавното управление на Сергей Станишев през 2009 година и завършен от първия кабинет на Бойко Борисов.

Основният потенциал на трибуните е за 13 500 фенове с опция за увеличението му до 15 500 при боксови събития и до 17 900 при концерти.

 

ЗАЕТО ИМЕ

Любопитното е, че в столицата към този момент има оборудване с името " Арена София ". Още по-парадоксалното е, че то също е в активите на " Национална спортна база ".

Става дума за някогашния колодрум " Сердика " в Борисовата градина, който към този момент година и половина се назовава публично таман " Арена София ". Точно това име се употребява при провеждането на музикални събития и други шоу стратегии, проведени в преобразения в лятна кино-сцена някогашен състезателен обект.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР