Най-голямата и мощна ракета, създавана някога Старшип, няма да бъде

...
Най-голямата и мощна ракета, създавана някога Старшип, няма да бъде
Коментари Харесай

Ракетата Старшип няма да бъде изстреляна днес заради проблем с херметизацията

Най-голямата и мощна ракета, създавана в миналото " Старшип ", няма да бъде изстреляна през днешния ден поради проблем със системата за херметизация в първата степен на ракетата. От компанията оповестиха, че въпреки всичко ще продължат с противоположното преброяване като генерална подготовка, т.е. ще създадат всичко проект, с изключение на да възпламенят моторите най-после. 

По-късно от SpaceX оповестиха, че ще са нужни най-малко 48 часа, с цел да се опитат да изстрелят Starship още веднъж, тъй като ще се нуждаят от повече гориво за ракетата.

Ракетата е създадена от компанията на Илон Мъск " Спейс Екс ". Заради изстрелването на ракетата въздушното пространство над Тексас бе затворено за самолети. Тя трябваше да излети от галактическата база Старбейс в Бока Чика в Южен Тексас.

120-метровата ракета, разработвана от компанията на Илон Мъск в продължение на години, е най-голямата и най-мощна в света. Тя е предопределена за пътувания до Луната и Марс. " Спейс Екс " получи позволение за полета от американския регулатор.

Очаква се " Старшип " да провокира гражданска война в пътуванията в космоса - транспортната система би трябвало да има запаси да закара в бъдеще 100 души на Марс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР