Най-големият спомоществовател в предната кампания - бившият транспортен министър Николай

...
Най-големият спомоществовател в предната кампания - бившият транспортен министър Николай
Коментари Харесай

Николай Събев не е дал нито лев за кампанията на ПП

Най-големият спомоществовател в предната акция - някогашният транспортен министър Николай Събев този път не е развързал кесията си и не е дал нито лев за акцията на харвардците за идния избор.

Преди година той изсипа предизборно в касата на Политическа партия близо 300 000 лв., с които в действителност си купи министерското кресло. Сега обаче не се обрисува да стане още веднъж министър и по тази причина евентуално е стиснал джоба си.

 

С пъти са се свили предизборните дарения за “Продължаваме смяната ” спрямо акцията от есента на 2021 година

Това стана ясно от междинните доклади на партиите пред Сметната палата, написа " 24 часа ".

308 000 лева е привлякла “Продължаваме смяната ” за вота на 2 октомври. За цялата си акция през ноември 2021 година Политическа партия привлякоха 6 пъти повече пари - 1,8 млн. лева Междинните им доклади през есента на 2021 година бяха за към 3 пъти повече дарения - близо милион лв..

Този път Политическа партия са получили единствено едно подаяние за 100 000 лева То е направено от Светозар Георгиев, а парите били от продажба на акции. По 50 000 лева са дали Васил Терзиев и Георги Дочев, а 20 000 лева.-Георги Павлов.

По традиция дарения не одобряват ГЕРБ и Движение за права и свободи, по тази причина и те не са отчели нищо. От партиите в 47-ото Народно събрание такива не е заявила и “Възраждане ”. За вота през ноември тя получи 3 дарения за общо 12 480 лева

8 дарения от симпатизанти за общо 5200 лева е получила Българска социалистическа партия. Пари са дали и 24-ма претенденти за депутати - общо 17 850 лева Левицата има и две непарични дарения, всяко по 2 112,30 лева, от някогашния зам.-шеф на Народно събрание Кристиан Вигенин. Не излиза наяве защо тъкмо са отишли те, само че нормално се дават за артикули, услуги, рекламни материали и други

“Демократична България ” е получила общо 250 лева от двама симпатизанти, а от трима претенденти за депутати има непарични дарения, които се равняват на 595,20 лева, 400 лева и 2100 лева

2 хиляди лева е дал за акцията на “Има подобен народ ” ексдепутатът и сценарист на Слави Трифонов Филип Станев. 10 хиляди лева е превел Виктор Рашев, а Димитър Данаилов - 30 хиляди лева От претендентите за депутати 10 хиляди лева е дал Александър Александров, а сценаристите Александър Вълчев и Драгомир Петров - надлежно по 3 хиляди лева и 10 хиляди лева В акцията се е присъединила и Таня Тимева с 5 хиляди лева

16 дарения от симпатизанти за общо 13 650 лева е получило Вътрешна македонска революционна организация. Още 33 895 лева са дали 40 от кандидат-депутатите.

Един човек е дарил на новата партия на Стефан Янев “Български напредък ”. Георги Личев ѝ е дал 2800 лева

Общо 19 700 лева от петима пък е събрала “Изправи се България ” на Мая Манолова.

Едно подаяние, само че за 22 817 лева има “Българска социалдемокрация - Евролевица ” от Димитър Митев.

 

НФСБ има 2 дарения за по 1250 лева от водача Борис Ячев и Данчо Хаджиев. Пенка Деведжиева пък е превела 400 лева на КОД на Петър Москов, а Минчо Христов е дал 100 лева на “Движение на непартийните претенденти ”.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР