Най-големият производител на луксозни стоки в света се очертава като

...
Най-големият производител на луксозни стоки в света се очертава като
Коментари Харесай

LVMH се оказа любимец на ESG фондовете

Най-големият производител на първокласни артикули в света се обрисува като любимец измежду мениджърите на фондове, които се показват за покровители на екологичните и обществени политики, съобщи Блумбърг.

Повече от 1200 ESG (Environmental, Social and Governance – екологично, обществено и корпоративно управление) фонда към този момент имат акции на LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, съгласно данни, събрани от организацията. Приблизително 500 други имат индиректна експозиция към колоса за първокласни артикули, демонстрират данните. Това слага LVMH много пред по-традиционните зелени имена като Vestas Wind Systems A/S и Tesla Inc. в листата на желаните акции в ESG сферата.

Според данните на Блумбърг ESG фондовете са натрупали общ дял на LVMH на стойност над 17 милиарда $. Увеличението на цената на компанията със 190% спрямо първите дни на пандемията оказа помощ на ESG да преживее сложната 2022 година, когато се появиха съществени пробойни в тактиката на тези фондове на фона на високата инфлация, нарастването на лихвените проценти, енергийната рецесия и поевтиняването на софтуерните акции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР