Най-големият производител на електромобили в света BYD ще инвестира 100

...
Най-големият производител на електромобили в света BYD ще инвестира 100
Коментари Харесай

BYD инвестира $14 млрд. в нови функции, конкурентни на Tesla

Най-големият производител на електрически автомобили в света BYD ще влага 100 милиарда юана (14 милиарда долара) в интелигентни коли (IEV), защото компанията чака транспортните средства от този вид да бъдат идващото полесражение за промишлеността.

Това излиза наяве от изявление на създателя и основен изпълнителен шеф Уанг Чуанфу по време на форума " Ден на фантазиите " в Шънджън, представено от Business Insider.

В рамките на събитието компанията е показала системата за интелигентни коли Xuanji. Тя интегрира няколко технологии, създадени от BYD както в региона на IEV, по този начин и в електрификацията, в това число изкуствен интелект, основан на облак, 5G мрежова съгласуваност, интелигентно шофиране и функционалности на smart-кокпит. По думите на Уанг всичко това разрешава на автомобила да възприема измененията във вътрешната и външната среда и да се приспособява в действително време, с цел да увеличи сигурността и комфорта при шофиране.

" Първата половина на проекта ни е обвързвана с електрификацията, а втората - с интелигентността ", споделя изпълнителният шеф на BYD, без да показва периоди или повече детайлности за това какви нововъведения се чака да донесе инвестицията от 100 милиарда юана.

BYD, която в края предходната година изпревари Tesla и се трансформира в най-големия производител на електрически автомобили, в този момент се насочва към интелигентните транспортни средства, защото се стреми да настигне съперниците си във връзка с функционалности като самостоятелно шофиране и гласово различаване.

Компанията има повече от 90 000 чиновници, като към 4000 от тях работят по проекта за интелигентното шофиране.

Електромобилите с най-новите цифрови технологии се трансфораха в наклонност в Китай, защото младите водачи отдават приоритет на системите за самостоятелно ръководство, отбелязва Business Insider.

Интелигентността се мери посредством вградени функционалности като гласово задействано ръководство, различаване на лица, съгласуемост с телефони и самопаркиране.

Според съоснователя и основен изпълнителен шеф Хе Сяопенг, Xpeng, известна с създаването на усъвършенствана система за подкрепяне на лидера, възнамерява да разшири потреблението на своята технология за самоуправление в цялата страна до края на тази година.

Базираната в Шанхай компания Nio пусна на пазара през септември предходната година първия смарт телефон на компанията, създаден особено като съпътстващо устройство за нейните електрически коли. Той предлага повече от 30 характерни за електрическия автомобил функционалности, като да вземем за пример самопаркиране, отключване с бутон, както и прекачване на видеоразговор от телефона към екрана и високоговорителите на автомобила.

По данни на автомобилния производител повече от 2,6 милиона автомобила BYD към този момент са оборудвани със системи за самостоятелно ръководство L2
Според SAE, световен орган за стандартизация, тези системи оказват помощ на лидера, само че изискват деен контрол.
Според изявлението на Уанг предходната година BYD е продала повече от 3 милиона транспортни средства IEV, в това число EV и хибриди, което e нарастване от 60% на годишна база.

Тази година компанията ще пусне на пазара повече от 10 модела за интелигентно шофиране от висок клас, оборудвани със датчици lidar (light detection and ranging).
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР