Най-големият производител на алуминий в Близкия изток и в света

...
Най-големият производител на алуминий в Близкия изток и в света
Коментари Харесай

Най-големият производител на алуминй в света прогнозира ръст на цените на метала

Най-големият производител на алуминий в Близкия изток и в света - Emirates Global Aluminium, чака световно нарастване на цените на метала с растежа в търсенето, предава Bloomberg.

Базираната в Обединените арабски емирства (ОАЕ) Emirates компания чака размерът на продажбите за цялата година да бъде в сходство с резултатите от 2022 година, макар че цените са се намалили през последните 12 месеца.

В момента сдружението се концентрира върху ограничение на разноските, с цел да усили маржовете в подготовка за момента, когато акционерите дадат зелена светлина на вероятно IPO.
 Англия забрани вноса на съветски диаманти, мед, никел и алуминий
Англия забрани вноса на съветски диаманти, мед, никел и алуминий

Важни решения за форума на Г7

През първото полугодие чистата облага на EGA падна до $533 милиона от $1,6 милиарда година по-рано. Приходите се намаляват с съвсем 20%, защото продажбите на нейните " премиум " артикули се свиват с 5%. Реализираната цена за алуминия на компанията доближава $2359 $, спрямо $3063 за звук през 2022 година.

Цените на алуминия доближиха рекордно високи равнища след нахлуването на Русия в Украйна

Това прекатурна стоковите пазари посредством изместване на комерсиалните потоци и спиране на доставките на сила, на зърнените храни и металите.

Оттогава цените спаднаха, като алуминият се продава с към 6,5% по-евтино на борсата в Лондон тази година.

Въпреки това продажбите на най-ценните артикули на EGA - в това число алуминия, създаден със зелена сила - падат през първата половина на годината.

Търсенето на нов и рециклиран алуминий ще бъде подсилено от потребността от лекия метал като съставен елемент в продуктите от енергийния преход, защото производителите се пробват да създават с негово присъединяване редица артикули, в това число коли, самолети и промишлено съоръжение, по-ефективно и по-чисто.

" Перфектната стихия " дебне пазара на алуминий

Затварянето на топилни фабрики в Китай и Европа се отразява на търсенето
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР