Най-големият пътнически самолет А380 се използва предимно за междуконтинентални полети.

...
Най-големият пътнически самолет А380 се използва предимно за междуконтинентални полети.
Коментари Харесай

Нов най-кратък полет с най-големия самолет

Най-големият пътнически аероплан А380 се употребява най-вече за междуконтинентални полети. Emirates, която има най-вече бройки от този вид, от 1 юли ще предлага най-късия полет с въпросната машина – Дубай-Оман (Мускат). Градът е ситуиран на 340 км югоизточно от арабското емирство. На ден ще се има по два полета.

Така на процедура Emirates ще бие своя личен връх. Преди няколко години с въпросния вид машина арабската самолетна компания пусна различен най-къс полет – сред Дубай и Доха. Разстоянието сред двата града е 379 км. Полетите обаче бяха анулирани заради дипломатически спор сред двете страни. „ Оман е значима дестинация за Emirates и ние ще продължим да търсим път на разгръщане на пазара, с цел да обслужваме нашите клиенти по най-хубавия начин”, споделя старши вицепрезидентът на самолетната компания Маджид ал Муала.

Oman Airport също е удовлетворен от това, че на него ще кацат машини А380. Наличието на полети с сходни машини потвърждава, че въпросният аеропорт има опция да обслужва висок пътникопоток.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР