Най-големият натиск вероятно ще бъде първата половина на декември, каза

...
Най-големият натиск вероятно ще бъде първата половина на декември, каза
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Най-големият натиск вероятно ще е до средата на декември

" Най-големият напън евентуално ще бъде първата половина на декември ", сподели пред БНР проф. от Българска академия на науките, математик на. Той напомни, че още при започване на септември е определил октомври като временен месец, а ноември като сериозен, поставящ основите на това, което ще бъде през зимата:
" Ако не предприемем в този момент дейности, декември ще сложен, а януари и февруари - също ". Той акцентира, че здравната ни система към този момент не може да обгръща увеличаващия се брой заболели.
 ГЕРБ оферират: Под карантина с есемес, контактните задължени да се тестват ГЕРБ оферират: Под карантина с есемес, контактните задължени да се тестват
Уведомяването за слагане в изолираност или под карантина поради Covid-19 и други заразни заболявания да може да става по телефона или посредством е...
" Капацитетът на здравната ни система, на РЗИ е да открива контактните на към 2000 нови случая дневно. Когато случаите трансферират тази граница, към този момент контролът става доста сложен и колкото и огромна да е дисциплината и да е добре здравната система - вирусът си се популяризира. Затова е добре да се знае тази граница и да има блян да бъде държан броят на новите случаи под нея. Ако е над нея, този вирус е потвърдил, че може да повали всяка здравна система, даже тази на Съединени американски щати ", изясни проф. Витанов.
Той беше безапелационен, че в случай че се съблюдават ограниченията прецизно, броят на новите случаи на ще спадне след към две седмици на 800 случая, само че през зимния интервал няма да е по-малко от това.
По думите на професора времето на вируса изтича, тъй като се умножават сведенията за сполучливите тествания на имунизациите. Той предложи да се употребяват рационални средства, с цел да се премине с малко жертви интервалът до съществуването на подготвена ваксина.
" По-добре да останем здрави до появяването на имунизацията. Ако имунизациите се появят задоволително бързо, може огромна част от популацията да не се срещне с ковид ", акцентира още математикът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР