Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да

...
Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да
Коментари Харесай

Най-големите германски туроператори инспектират българското Черноморие

Най-големите немски туроператори са на посещаване в България, с цел да се срещнат със свои сътрудници и да се убедят на място в качеството на продукта, който предлагаме.

" Тази аудиенция ще окаже своето въздействие освен за актуалният миг, само че и в стратегически проект. Информацията от гостите какво е положението на бранша у нас незабавно ще доближи до 11 хиляди туристически бюра в Германия. Германският пазар е предпочитан за нашата страна и вършим всичко допустимо да притеглим евентуалните туристи, когато бъдат облекчени изискванията за пътешестване. От значително значение е фактът, че страната ни към този момент е в зелената зона ", разяснява във Варна служебният министър на туризма Стела Балтова и добави, че към този момент е почнало усилване на националната ни реклама на съветския пазар.

През тази седмица следва провеждането на сериозен уебинар с съветски туроператори, в който ще вземат участие и български екскурзоводи.

" Има вяра за този сезон и тази аудиенция е от огромно значение, тъй като България дава знак, че е подготвена да посреща туристи и хотелите са готови ", добави Лука Пиконе, управител в туроператорска компания от Мюнхен, представен от Българска телеграфна агенция.

Според него за сътрудниците му е било значимо да излязат с обща информация за положението на бранша у нас. Пиконе добави, че упованията са броят на пътуванията към нашето Черноморие да доближат към 30-35 на 100 от тези през 2019 година Той уточни, че към този момент има чартърни полети, само че те ще се покачат, в случай че търсенето за страната ни се усили.

На 16 юни  Стела Балтова и транспортният министър Георги Тодоров разговаряха с представители на Националния ръб по туризъм.  Водещ акцент в диалозите бяха опциите за подкрепяне на бранша, както и ограничения и действия, които би трябвало да бъдат подхванати за гарантиране на спокойното протичане на сегашния летен сезон. 

Балтова осведоми представителите на бизнеса, че се работи по непрекъснатото разхлабване на ограниченията, като уточни, че съгласно последни промени туристите от Чехия, сходно на Румъния, към този момент могат свободно да влизат у нас. Според нея е необходим небосвод от най-малко 2-3 седмици, с цел да се осъществя едно пътешестване. „ Трябва бизнесът да се възвърне и да проработи още веднъж, страната в действителност има потребност от него “, разяснява тя и акцентира, че секторът е приоритет на служебното държавно управление. 

От организацията сложиха въпроса за включването на туризма в Националния проект за възобновяване и резистентност, който България не е предала и това е опция за бранша, както и авиоиндустрията да бъдат добавени. Те смятат, че точно тези два сегмента са най-тежко наранени от пандемията от COVID-19 и точно европейските средства са опцията в тези браншове да има инвестиции в идващите месеци и години. Министърът ги увери, че се прави нужното за включването на туризма.

Представителите на бизнеса насочиха запитване и за опцията за непосредствено подкрепяне посредством държавна дотация на авиосектора. Според тях опцията за поддръжката на авиацията ще има директна връзка за възобновяване на туризма. Министър Тодоров изясни, че този въпрос ще бъде изследван, като ще бъде изработен разбор и на интернационалния опит.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР