Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще изравни най-високото си класиране

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще изравни най-високото си класиране
Коментари Харесай

Гришо се изкачва в ранглистата дори без да хваща ракета


Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще изравни най-високото си класиране в международната класация през идната седмица без да играе на корта. Това разгласи известният анализатор и блогър Крис Голдсмит на профила си в " Туитър ".

Хасковлията сега почива, само че все пак прогресира напред. Следващата конкуренция с присъединяване на най-хубавия български тенисист е в Пекин и стартира чак на 2 октомври.

Според Голдсмит след седмица Гришо ще бъде номер 8 в света, тъй като ще измести Стан Вавринка. Швейцарецът няма да играе до края на сезона поради травма.

26-годишният българин беше осми в света преди три години на 4 август 2015 година. Засега това е и най-високото класиране в кариерата му.

В момента разликата сред Григор Димитров и Вавринка е 115 точки. Българинът има 3575, а швейцарецът е с 3690. През тази седмица Вавринка загуби 150 точки от актива си и тази наклонност ще продължи и при идващото актуализиране на ранглистата. Швейцарецът няма да отбрани мощни представяния от предишния сезон, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР