Най-добрият българския боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще се

...
Най-добрият българския боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще се
Коментари Харесай

Обявиха официално с кой ще се бие Кобрата

Най-добрият българския боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще се бие за международната купа на Международната боксова федерация (IBF) против спечелилия конфликта Анди Руис - Антъни Джошуа. 

Това написа в публично писмо от президента на Световната боксова асоциация (WBA) Дарил Пипълс, което бе оповестено от мениджъра на Кобрата Ивайло Гоцев, заяви БГНЕС. Според този документ първенецът, който и да е той, е длъжен да се бие с Пулев до 31 май 2020 година.

„ Срещата сред Руис и Джошуа би трябвало да се състои на 7 декември или преди този момент. Победителят от тази среща би трябвало да се бие в идващия си дуел с Кубрат Пулев най-късно до 31 май 2020 година, без да има други междинни боеве ", написа в писмото от IBF. Реваншът сред международния първенец Руис и Джошуа е на 7 декември в Саудитска Арабия. Кубрат Пулев пък ще се бие с Райдъл Букър на 9 ноември във Фресно, щата Калифорния.

Всичко това значи, че в случай че актуалният международен първенец откаже мач с Пулев, то поясът му на IBF ще бъде лишен по сходство на Тайсън Фюри през 2015 година В подобен случай българинът ще се бие с различен противник за купата. Първо обаче Пулев би трябвало да победи Букър, с цел да затвърди статута си на наложителен кандидат. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР