Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Григор Димитров стигна третия кръг във Вашингтон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата за мъже във Вашингтон, откакто отстрани американеца Макензи Макдоналд със 7:6 (8:6), 6:2. В идващия стадий българската звезда чака противника си от мача Емил Русувуори (Финландия) - Йошихито Нишиока (Япония).

Григор Димитров като номер 5 в главната скица на шампионата нямаше мач в първия кръг и разумно беше по-свеж, откакто представителят на домакините Макензи Макдоналд се оправи с аржентинския деец Диего Шварцман с 6:3, 6:3.

В първия сет и двамата тенисисти печелеха подаванията си, като при собствен сервис съвсем нямаха проблеми. Димитров имаше проблеми за 2:1, само че след средата на частта стана все по-уверен. В 12-ия гейм Димитров можеше да нанесе удар с осъществен пробив, откакто поведе с 15:0 и 30:15, само че по-късно разреши Макдоналд да му поведе с 40:30. Димитров изравни, само че идващите две точки бяха за американеца и по този начин се стигна до тайбрек. В него българската първа ракета изоставаше с 1:3, само че обърна със мощна серия до 5:3 и в последна сметка завоюва спомагателната част с 8:6.
 Ясно е кой ще бъде първата жертва на Григор Димитров във Вашингтон
Ясно е кой ще бъде първата жертва на Григор Димитров във Вашингтон

Вижте против кого ще се изправи българският тенисист

Григор Димитров стартира ослепително втория сет с пробив на 15, а по-късно с два минаващи удара просто отхвърли противника си и взе втория гейм на нула. Уверената игра при собствен сервис продължи и в идващите две подавания българинът даде единствено точка на Макдоналд.

Добрата игра при начален удар се затвърди и в последните два гейма, които също бяха на сметката на Димитров. Той направи втори пробив във втория сет, а по-късно изрично завоюва и последното си подаване в мача, с цел да затвори частта с 6:2.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР