Най-добрият български сноубордист Радослав Янков има поставена цел за предстоящото

...
Най-добрият български сноубордист Радослав Янков има поставена цел за предстоящото
Коментари Харесай

Радослав Янков с поставена цел за Световното по сноуборд

Най-добрият български сноубордист Радослав Янков има сложена цел за идното Световно състезание в Грузия. Надпреварата, която се организира на всеки две години и има повече тежест от Световните купи, е планувана интервала 19-ти февруари и 5-ти март.

Задачата, която ще преследват Янков и екипът му, е влизане в топ 8 на шампионата. Той ще взе участие в стартовете в паралелните дисциплини на 19-ти и 21-ви февруари.

Подробности към идния шампионат разкри наставникът на националите Георги Атанасов-Джоко, който бе награден за „ Най-добър треньор “ на месец януари в анкетата на Пресклуб „ България “.

„ Раждането на неговота щерка му даде още по-голям тласък. Той е здрав и се усеща добре “, разяснява Атанасов.

България ще бъде показана единствено от двама състезатели на Световното в Грузия. Другият ни представител е Теодора Пенчева. В тандем с нея за първи път Янков ще взе участие в дисциплината Team Event.

Според Атанасов поколението, което идва изпод, към момента няма нужния опит.

„ За по-младите ще оставим повече време за подготовка за идното Световно състезание за юноши в Банско през март. Все още не са подготвени за толкоз огромен конгрес при мъжете и дамите. Трябва да натрупат повече опит и имат потребност от стартове на по-ниско равнище, с цел да натрупат нужното самочувствие “, сподели треньорът.

Снимка: Пресклуб „ България “

Георги Атанасов се пребори за наградата „ Треньор номер 1 на месеца “ в сериозна конкуренция. За първи път в анкетата на пресклуб „ България “ измежду спортните редакции се наложи наново гласоподаване, откакто трима експерти събраха еднакъв брой точки за януари. Освен Атанасов, по 6 гласа получиха Камило Плачи (треньор на волейболен клуб Хебър) и Ален Шмит (главен управител на националния тим по джудо). С един избор по-малко бе треньорът на баскетболния Рилски състезател – Людмил Хаджисотиров. А селекционерът на националния женски тим по битка Петър Касабов събра 3 гласа.

Именно измежду 8-те редакции, избрали последните двама треньори, процедурата бе повторена. Така Атанасов усили резултата си двойно – на 12 гласа, изпреварвайки с по 5 точки Плачи и Шмит.

В анкетата за състезател на месеца обаче джудистът изпревари много Радослав Янков, който се класира четвърти на паралелния слалом на Световната купа в Банско.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР