Най-добрата оферта“ е новият филм на Джузепе Торнаторе, който очаквах

...
Най-добрата оферта“ е новият филм на Джузепе Торнаторе, който очаквах
Коментари Харесай

Най-добрата оферта на Джузепе Торнаторе

„ Най-добрата оферта “ е новият филм на Джузепе Торнаторе, който чаках с неспокойствие и любознание,  след обичаните „ Ново кино Парадизо “ и „ Малена “, само че и с малко боязън след „ Баария “. „ Най-добрата оферта “ обаче ме върна към положителните филми на Торнаторе. Освен типичната хармония и замечтаност, тук има и доста мощна конспирация, която се разплита чак най-после, с доста мощен поврат.

Сценарият, писан от самия Торнаторе, споделя за Върджил Олдман /в ролята – Джефри Ръш/ фамозен експерт по изкуство и скришен колекционер на женски портрети, който макар своята обществена изолация, попада в клопката на любовта. Зад нея пък се крие добре премислен скрит план, който го лишава от скъпата му сбирка. С изключение на бавното на моменти деяние, филмът ни държи в плен на любознанието и ни изкушава с привлекателната мощ на един свят, изтъкан от хубост и изкуство.

Джефри Ръш е на нормалното си ниво, създавайки един вцепенен от страхове, само че и самоироничен облик. Допълват го Доналд Съдърланд, усърдно играещ безконечното преобразяване на Юда, предателя, и няколко други артисти, които, въпреки и не доста познати, основават безапелационни облици.

Най-добрата оферта е в кината от 26 юли 2013 година




Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР