Най-често те изпращат конфиденциална информация по пощатаПредаването на конфиденциални данни

...
Най-често те изпращат конфиденциална информация по пощатаПредаването на конфиденциални данни
Коментари Харесай

Повечето ИТ спецове нарушават правилата за сигурност

Най-често те изпращат конфиденциална информация по пощата

Предаването на конфиденциални данни по е-пощата е постоянно срещано събитие, в прорез с политиките за сигурност (източник: CCO Public Domain)

Около три пети от чиновниците в ИТ компаниите обменят конфиденциална информация по електронната поща, което е нарушаване на разпоредбите за сигурност, откри изследване на компанията Igloo Software.

Изследването измежду 2000 чиновници от компании с над 250 души личен състав демонстрира, че 61% от служащите изпращат сензитивна информация по имейл, а 28% употребяват месинджъри със същата цел. Над две трети (66% ) признават, че са употребявали неодобрени от управлението приложения за другарство.

Служителите подценяват разпоредбите за сигурност на фирмите, с цел да пестят време, твърди изследването. Изпращането на документ по електронната поща е доста по-просто, в сравнение с спазването на условията за сигурност.
още по тематиката
Най-често за немарливост при боравенето с поверителни данни е упреквана обществената мрежа Фейсбук. Наскоро стана ясно, да вземем за пример, че мрежата е събирала данни за 1,5 милиона консуматори без тяхното единодушие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР