Най-богатото и скандално държавно дружество - Автомагистрали, е с нови

...
Коментари Харесай

Държавната касичка "Автомагистрали" има нови директори, кадри от компанията

Най-богатото и скандално държавно сдружение - " Автомагистрали ", е с нови шефове, които са по-скоро остарели лица, работили в компанията, преди да бъде напомпана с контракти за 4.5 милиарда лева без конкурс.

Всичките членове на борда на държавната компания са заменени със заповед на министъра на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова от вторник. Причината за освобождението на управлението са нередностите, открити в, както и подозрения за нецелесъобразно разходване на обществен запас, оповестиха от ведомството. Начело застават хора от компанията, в това число някогашни шефове.

Тези рокади бяха предстоящи към края на седмицата, само че, наподобява, вчерашната " лавина " от прессъобщения на досегашните шефове на " Автомагистрали ", с които бе изработен опит да се оправдаят досегашните дейности, е ускорила процесите.

Новото управление евентуално е краткотрайно, тъй като по закон мениджъри към този момент се избират с конкурс. Рокадите въпреки всичко ще подсигуряват, че нови милиони няма да се раздават на частни сдружения без търг. И че има настройка за смяна в стила.
Новите остарели шефове
Сред новите назначения е Валентин Вълков, който до момента се е занимавал с инвеститорски надзор и строителен контрол. През 2017 година той беше назначен за изпълнителен шеф от служебния министър Спас Попниколов (в държавно управление на Огнян Герджиков), само че още в края на същата година беше освободен от наследника му Николай Нанков. Като причина за освобождението му тогава Нанков уточни няколкото случая на излезли на автомагистралите диви и домашни животни. По данни на районното министерство преди този момент Вълков е заемал разнообразни длъжности в компанията, в това число механически началник на строителни обекти. Представители на строителния отрасъл разясниха, че задача на Вълков са били свлачищата.

В съвета на шефовете в този момент влиза и юристът Десислава Христова, която беше член на борда от 2017 година до началото на 2019 година Оставката й беше поискана от министър Петя Аврамова, откакто беше забъркана в скандал с изтекли записи и обява в " Биволъ ". Христова е измежду интензивно протестиращите от лятото на 2020 година, а името й се появява около разнообразни политически планове, в това число партията АБВ и придвижване " Русофили ", само че най-много Движение за права и свободи, където е член на публичния съвет и претендент за народен представител на изборите през 2017 година преди време, че политическите й изяви нямат връзка с назначението й в " Автомагистрали ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР