Най-богатият човек в Алжир, промишленият магнат Исад Ребраб бе арестуван

...
Най-богатият човек в Алжир, промишленият магнат Исад Ребраб бе арестуван
Коментари Харесай

Най-богатият човек в Алжир е задържан заради корупция

Най-богатият човек в Алжир, промишленият магнат Исад Ребраб бе задържан по прокурорска заповед и ще остане в ареста, оповестиха държавни медии ден след задържането му като част от следствие за корупция, съобщи БГНЕС.
Арестите за хипотетична корупция се случват след оставката на президента Абделазиз Бутефлика при започване на април. Той се отдръпна след седмици на всеобщи митинги против 20-годишното му ръководство.
Ребраб е " обвинен, че е подал подправени заявления по отношение на прехвърлянето на средства към и от чужбина ", оповестява държавната организация АПС. Раследването сочи още, че е внесъл „ използвано съоръжение “, макар че е употребил данъчни и митнически облекчения, предоставяни от управляващите за закупуване на нов материал.
По-рано Ребраб съобщи, че е отишъл непринудено в полицейски сектор, с цел да разиска " оборудването, което е арестувано в пристанището в Алжир от юни 2018 година ".
Ребраб, 74-годишният изпълнителен шеф на най-големия частен конгломерат Cevital в Алжир, е арестуван през нощта, заяви Агенция Франс Прес. Списание Forbes разгласи Ребраб за най-богатия човек в Алжир и шестият най-богат човек в Африка със положение, възлизащо на 3,38 милиарда $ през 2019 година Cevital, учреден от него, има 12 000 души личен състав и работи в региона на електрониката, стоманата и храните, а през последните години е с работещ бизнес във Франция. Според Forbes, Cevital има и една от най-големите захарни рафинерии в света с индустриален потенциал 2 милиона тона годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР