Най-богатата азиатка загуби над половината от състоянието си през последната

...
Най-богатата азиатка загуби над половината от състоянието си през последната
Коментари Харесай

Най-богатата азиатка загуби половината от състоянието си

Най-богатата азиатка загуби над половината от положението си през последната година, откакто пазарът на недвижими парцели в Китай беше разтресен поради парични усложнения.

Ян Хуейян е мажоритарен акционер в китайския колос за недвижими парцели Country Garden.

Тези дни чистото й положение понижа с повече от 52% до 16.1 милиарда $, което се показва в спад от 33.9 милиарда $, спрямо година по-рано, сочат данни на Bloomberg.

Сериозният удар върху благосъстоянието на Хуейян е резултат от поевтиняването на акциите на Country Garden с 15%, откакто беше оповестено, че компанията ще продаде нови акции, с цел да събере пари.

Ян Хуейян наследи положението си от своя татко - създателя на Country Garden Янг Гуонкианг. През 2005 година той й трансферира своите акции.

Две години по-късно младата жена се трансформира в най-богатата азиатка. Тази купа обаче може да не остане задълго при нея, защото магнатът Фан Хунвей е по следите й. Към днешна дата той има 16 милиарда $.

Китайските управляващи взеха ограничения против несъразмерния дълг в бранша на парцелите през 2020 година, оставяйки огромни играчи, като Evergrande и Sunac, да търсят способи по какъв начин да заплащат и да предоговарят договорите си с кредитори, до момента в който се движат на ръба на банкрута.
View this post on Instagram
A post shared by WeJan (@wejan_news)

Купувачи в цялата страна, ядосани от забавянето на строителството и забавените доставки на парцелите си, започнаха да задържат ипотечни заплащания за жилища, продадени преди довеждане докрай.

Въпреки че Country Garden остана релативно невредима от разтърсванията в промишлеността, тя изплаши вложителите със известието в сряда, че възнамерява да събере повече от 490 милиона $ посредством продажба на акции, частично за заплащане на задължения, написа ABC.

Според информацията, подадена до фондовата борса на Хонконг, компанията ще употребява постъпленията от продажбата за "рефинансиране на съществуваща офшорна задлъжнялост, общ оборотен капитал и цели за бъдещо развиване ".

Китайският банков регулатор прикани кредиторите да поддържат бранша на парцелите и да посрещнат „ рационалните потребности от финансиране “ на компаниите, защото анализатори и политици се притесняват от финансова болест. Смята се, че секторът на парцелите съставлява 18 до 30% от Брутният вътрешен продукт на страната и е основен мотор на растежа във втората по величина стопанска система в света.

Индустрията е в “порочен кръг”, предизвестяват анализатори.

Ситуацията беше в допълнение усложнена след публикуването на мрачни данни за напредък през второто тримесечие. Те бяха най-лошите от началото на пандемията COVID-19.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР