Най-близките приятели и политически съратници на 32-годишния Христо Кацаров от

...
Най-близките приятели и политически съратници на 32-годишния Христо Кацаров от
Коментари Харесай

Още за смъртта на бившия началник на кабинета на Ангелкова

Най-близките другари и политически съратници на 32-годишния Христо Кацаров от Бургас не могат да повярват, че той би предизвикал гибел на който и да е било, след което да се самоубие, освен това с толкоз огромен драматизъм.

„ Той беше душевен резистентен, не употребяваше алкохол, а всяка заран, по време на предизборната акция за 47-ия парламент ставахме дружно още в 06:00 сутринта и спортувахме. Не съм го чувал да приказва за персонални неща, в компания вечер беше обран, на предизборните срещи не се постановяваше да държи речи, тъй като беше финален в листата и думата я вземаха най-вече водачите. Винаги беше подреден. Прекара съвсем цялото време на студа в шатрата на партията до Часовника, а през останалото време безрезервно разнасяше по пощенските кутии нашите брошури. Всички сме потресени от тази новина и няма по какъв начин да повярваме, че може да е истина “, споделя един от околните другари на младия мъж, който се самоуби в петък следобяд в столичния квартал „ Дървеница “.

Христо Кацаров е роден в Бургас, в фамилията на учители. Завършил е Немската езикова гимназия, а по-късно и политология. Странното е, че всички, които го познават, не могат да уточнят в коя страна и кой ВУЗ е добито висшето му обучение. Приятелите му споделят обаче, че имал и няколко специализации от разнообразни страни в Европа.

Какво се знае дотук за случилото се незабавно след парламентарния избор в на холандския град Хага, на ул. “Емащрасе “?

Флагман.бг обобщава информацията, която стартира да идва от електронни медии от Нидерландия, позоваващи се на неофициални източници от Криминалната полиция в Хага, както и информацията на българските електронни медии от самоубийството на Христо Кацаров в столицата. Има много неясноти и несъвпадения на условия и обстоятелства.

Христо Кацаров не е „ парашутист “ в листата на ГЕРБ-Бургас. Той приема последното 28-мо място в нея като осъществяване на дълг. Членувал е в един от клубовете на структурите на ГЕРБ. Познават го обаче в столицата, където през 2017 година, е назначен за парламентарен секретар към Министерството на туризма, а по-късно става шеф на кабинета на министър Николина Ангелкова.

След нейната оставка Кацаров продължава да работи в Министерството до края на април т.г., като консултант.

Той е помагал в изборите за 45-ото и 46-ото Народно събрание в Бургас, а за последния избор е включен в листата по решение на локалния щаб, защото се е справял чудесно с си. До 12 ноември Христо Кацаров е в Бургас и даже закрива акцията с останалите претенденти за депутати. След което отпътува за Нидерландия, защото е имал спогодба с приятелката си Елена Ганчева (31 години) да отидат дружно в Хага.

За Елена Ганчева в България към този миг не се знае нищо съответно, с изключение на, че се е открила в Нидерландия преди 10 години и че е чиновник на „ Европол “. Противоречиви са данните, че тя е живяла в къщата в Хага, където е убита.

Вероятно убийството е осъществено в понеделник или вторник, откакто Христо изпада в афект заради отвод от нейна страна да одобри предлагането му за брак. Младата жена поддържала паралелна връзка с различен мъж в Нидерландия от 10-ина години, с който ту се събирала, ту се разделяла.

Според видео материал, излъчен от „ България он еър “ у нас Елена е убита със същото оръжие, с което в петък в София се самоубива и самият Христо.

Буди неразбиране фактът по какъв начин Христо се е качил в аероплан до Нидерландия с револвера, проверяван е на двете в едната посока, а по-късно се е прибрал у нас безпроблемно с оръжието.

На това място би трябвало ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас да обясни по кое време и по какви аргументи се е налагало на този млад мъж да се даде позволение за владеене за огнестрелно оръжие. Във връзка с оръжието информацията дотук е недопустимо спорна. Според някои револверът е противозаконен, съгласно други Кацаров е имал съответно позволение за него.

Холандските управляващи би трябвало да изяснят дали мистериозната българка Елена Ганчева, в качеството ѝ на чиновник на „ Европол “, е имала оръжие. И до каква степен може да се допусне от двама душевен постоянни мъж и жена скандал при който да последва гибел при сходни условия. В тази връзка претекстовете за ревнивост стартират мощно да издишат.

Ганчева е открита в четвъртък в къщата в Хага, откакто е получен сигнал за изгубването ѝ в сряда. Тогава Кацаров към този момент се е прибрал в столицата. Европейската заповед за издирването му идва на непрекъснатия му адрес в ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас, само че родителите му декларират, че той въобще не се е прибирал в родния си град. Посочват регистрацията му по сегашен адрес в София.

Христо Кацаров се самоубива с револвера си откакто научава, че всеки миг ще бъде открит в жилището му на бул. “Климент Охридски “ в кв. “Дървеница “. Самоубил се е към час преди да потропат на вратата му униформените.

Има единствено едно удостоверение за ненормалност в характера на Христо Кацаров и то е от негова някогашна колежка в Министерството на туризма – деловодителката С., която е разказала, че известно време е поддържала интимна връзка с него, само че са се разделили, откакто ѝ нанесъл побой, който бил върхът на редовно домашно принуждение от негова страна, изразяващо се главно в нежеланието му да одобри като свое детето ѝ от предишна връзка. За да заживеят под един покрив Христо сложил изискване за него да се грижат родителите ѝ.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР