Навярно знаете как работи консервирането на храните и каква е

...
Навярно знаете как работи консервирането на храните и каква е
Коментари Харесай

На каква температура да съхраняваме продуктите в хладилника

Навярно знаете по какъв начин работи консервирането на храните и каква е задачата на хладилника - да се забави растежът на бактериите. Целта на фризера е изцяло да спре растежа на бактериите посредством заледяване.

Навярно щяхме да замразяваме всичко, в случай че можехме, само че някои храни се трансформират фрапантно, когато ги замразим - марули, ягоди, мляко и яйца, а това са единствено няколко от продуктите, които не се замразяват. Също по този начин би било неловко да размразяваме течности всякога, когато желаеме да пием нещо.

За това в случай че желаете вашият ледник да бъде леден, само че не толкоз леден, че да замразява нещата или да ги преохлажда, би трябвало да поддържате избрана температура в него.

Предпочитаната температурата е някъде сред 1.7 и -3.3 градуса по Целзий. Всяка по-висока от този диапазон температура ще накара храните да се скапват прекомерно бързо (тя също съставлява проблем, обвързван с хранителни наравяния). Нещо друго по-ниската температура пък ще докара до заледяване и отново се трансформира в проблем.

 Семейство готви

Според Американската организация за храните и медикаментите и Службата за ревизия на храните, хладилникът би трябвало да поддържа температура до и към 4 градуса или по-ниска, като това е един от най-ефективните способи за понижаване на риска от хранителни болести.

Микроорганизмите порастват по-бързо при по-високи температури, демонстрира изследване. Поддържането на непрекъсната температура в ледник от към 4 градуса или по-ниска, оказва помощ за муден напредък на тези нездравословни микроби.

Винаги съхранявайте в хладилника всички артикули или ястия, незабавно откакто се приберете от магазина или сготвите. Никога не позволявайте сурово месо, птиче месо, яйца, готвена храна, или нарязани пресни плодове и зеленчуци да стоят на стайна температура повече от два часа, преди да ги сложите в хладилника или фризера. Това усилва риска от развиването на бактерии.

Използвайте термометър за ледник, с цел да бъдете сигурни, за непрекъснатата температура в него. Винаги храната се маринова в хладилника или се опакова в херметически затворени съдове.

Никога не размразявайте храна при стайна температура. Размразете храната в хладилника. Ако ще готвите храната незабавно, за бързо топене, размразете в микровълновата фурна или поставете храната в херметически затворена опаковка и потопете в студена вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР