Навсякъде да се влиза с сертификат – в заведения, хотели,

...
Навсякъде да се влиза с сертификат – в заведения, хотели,
Коментари Харесай

МЗ планира: COVID сертификат за ресторанти, хотели и събития на закрито


Навсякъде да се влиза с документ – в заведения, хотели, събития на закрито, културни и спортни мероприятия. Това разискват в здравното министерство, стана ясно от думите на министър Стойчо Кацаров в изявление за БиТиВи. Сертификатът ще потвърждава имунизиране, преболедуване или негативен. Целта е да не се лимитира изкуствено потенциалът на обектите, сподели Кацаров.

Засега, по думите му, няма да има смяна в настоящите ограничения. Но посоката, в която се мисли, е сходна на дейностите на редица европейски страни.

По-скоро не ограничавания от вида 50% или 30% от потенциала, а по-скоро цялостен потенциал, само че със " зелен документ “ за преболедуване, имунизация или тест. По този метод ще се изравнят нашите ограничения с ограниченията, които се ползват в Гърция, Франция, Германия, Италия и други европейски страни, изясни министърът.

Попитан по отношение на идни нови ограничения Кацаров съобщи: " Ние имаме проект, в него сме записали при какви равнища на заболеваемост и претовареност на болничните кревати какви ограничения се ползват. Експертите разискват непрестанно, даже и сега, когато преценяват, че е належащо да се трансформират настоящите ограничения, основният държавен здравен контрольор прави предложение с отчет до мен, аз издавам съответната заповед “.

В отговор на въпроса дали от министерството планува и други тласъци като играта с награди смарт часовници, които да накарат хората да се имунизират, Кацаров съобщи: " Търсим всевъзможни благоприятни условия и разновидности в хода на тази информационна акция, с цел да се убедят хората, че има изгода, че не се имунизират за мен или за държавното управление, а поради своите баби и дядовци. Посланието ни е " Направете го за себе си “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР