Наводнения и опасност от скъсване на язовирни стени – това

...
Наводнения и опасност от скъсване на язовирни стени – това
Коментари Харесай

Опасност за наводнения и скъсани язовирни стени в Германия

Наводнения и заплаха от разкъсване на язовирни стени – това предизвестие издаде през днешния ден Германската метеорологична работа.

Най-тежко наранена от проливните дъждове в Германия е Долна Саксония, само че и град Брауншвайг в Северна Германия се приготвя за огромна приливна вълна през днешния ден.

Продължителните дъждове са напълнили реките и потоците в доста елементи на Германия. В Долна Саксония към този момент са предотвратени скъсвания на насипи. Основната причина за безпокойствие сега са преливащите язовири в централната част на страната, където продължителните дъждове и разкаляната земя не престават да предизвикват наводнения в доста региони на Германия. Хиляди помощници сега са в непрекъсната подготвеност.

Ситуацията остава напрегната, изключително в някои райони в центъра на Германия. По данни на водоснабдителната компания в Харц язовирите Окер и Инерсте в Харц са цялостни повече от 100 %. Обемът на водата в другите язовири също се приближава до 100 %. Градската администрация на Брауншвайг разгласи, че сега се изпуска повече вода в Окер посредством преливане на язовира. Вместо 16 кубически метра в секунда, в този момент в реката се вливат 30 кубически метра в секунда. Тази мярка в допълнение ще утежни обстановката с наводненията в Брауншвайг. Очаква се вълната да доближи града в късните вечерни часове и е допустимо денем преливникът на язовира да бъде отворен в допълнение, като по този метод ще се усили размерът на водата. Въпреки това към момента се допуска, че наводненията, породени от река Окер и нейните притоци, ще бъдат лимитирани до избраните за заливане зони, съобщи " Клуб Z ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР