Навлизащият в живота ни изкуствен интелект е най-голямата заплаха за

...
Навлизащият в живота ни изкуствен интелект е най-голямата заплаха за
Коментари Харесай

Директори на училища шокираха с писмо за изкуствения интелект

Навлизащият в живота ни изкуствен интелект е най-голямата опасност за образованието. Властите реагират прекомерно постепенно на тази заплаха. Предупреждението насочиха в писмо до в. " Таймс " английски шефове на учебни заведения.

Група от шефове на едни от най-хубавите учебни заведения във Англия предизвестяват в писмото за " доста действителните и налични рискове ", които съставлява технологията. Те показват, че учебните заведения би трябвало да си сътрудничат, с цел да подсигуряват, че изкуственият разсъдък работи в техен най-хубав интерес и този на учениците, а не на огромните компании за просветителни технологии.
-->
Групата, ръководена от сър Антъни Селдън, шеф на Epsom College, също така афишира учредяването на нов орган, който да поучава и пази учебните заведения от рисковете от изкуствения разсъдък. Селдън, който апропо е биограф на Борис Джонсън, по-рано бе декларирал за " Таймс ", че изкуственият разсъдък може и да донесе най-голямата изгода след откриването на печатната преса, само че рисковете са " по-сериозни от всяка опасност, пред която са се изправяли в миналото учебните заведения ".

Вестникът отбелязва, че от ден на ден авторитетни фигури предизвестяват за заплахите. Премиерът Риши Сунак съобщи на срещата на Г-7 в Япония, че би трябвало да се слагат " рамки " за изкуствения разсъдък. Цитиран е също един от " кръстниците " на изкуствения разсъдък професор Стюарт Ръсел, че министрите не вършат задоволително, " с цел да избегнат опцията свръхинтелигентните машини да унищожат човечеството ".

Министърът на образоването Джилиън Кийгън сподели на конференция този месец, че изкуственият разсъдък ще успее да трансформира всекидневната работа на учителите като ги разтовари от тежкото задължение за правене на проекти за образование.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР