Навлизането на Доналд Тръмп в социалните медии с Truth Social

...
Навлизането на Доналд Тръмп в социалните медии с Truth Social
Коментари Харесай

Провал за социалната медия на Тръмп: Загубата досега е 73 млн. долара

Навлизането на Доналд Тръмп в обществените медии с Truth Social се сблъсква със обилни финансови неуспехи.

Загубата на плана, който започва преди съвсем две години, е 73 милиона $, съгласно неотдавнашно регулаторно заявление на Digital World Acquisition Corp (DWAC). Компанията е в развой на придобиване на компанията майка на Truth Social, Trump Media & Technology Group.

Тръмп разгласи старта на приложението си за обществени медии през октомври 2021 година, като съобщи, че то ще се " опълчи на огромните софтуерни компании " като Twitter и Фейсбук, които закриха профилите му.

Идеята на приложението е да се нарежда като опция " в интерес на свободното слово ".

Документ на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), оповестен в понеделник, разкрива финансови тънкости, които обрисуват компликации за бъдещето на Truth Social. Само през 2022 година платформата е претърпяла загуба от 50 млн. $, а през първата половина на 2023 година - още 23 млн. $.

Нетните продажби на платформата са скромните 1,4 млн. $ през 2022 година и 2,3 млн. $ през първите шест месеца на тази година.

Счетоводителите на TMTG (Trump Media and Technology Group), показва MarketWatch, показаха угриженост по отношение на финансовата непоклатимост на компанията, като обявиха, че има " основни подозрения по отношение на способността ѝ да продължи да действа като настоящо дружество ".

В документа се отбелязва, че завършването на сливането с DWAC е от решаващо значение за финансовите вероятности на TMTG и в случай че не бъде реализирано, може да няма задоволително средства за покриване на отговорностите.

Правните провокации на Доналд Тръмп заемат значимо място в рисковете, обрисувани в документите. С почти 80 страници, отдадени на рисковите фактори, DWAC признава, че правосъдните производства против Тръмп могат да окажат неподходящо влияние върху сдружението, изключително в случай че той е изправен пред присъда или отнемане от независимост.

В документите се обръща внимание и на предходни бизнес неуспехи и банкрути, свързани с Тръмп, като се акцентира, че TMTG не е ваксинирана против сходни резултати.

Плановете за обединение на DWAC-TMTG, в началото оповестени през 2021 година, се сблъскаха с провокации, което докара до удължение с една година на крайния период за довеждане докрай. Въпреки всичко, договарянията за вливане на 300 млн. $ в брой в компанията на Тръмп не престават, написа Reuters.

Макар че акциите на DWAC означават леко покачване от началото на годината до момента, те са претърпели 45% спад през последните 12 месеца.

Финансовите усложнения на Truth Social повдигат въпроси по отношение на способността на платформата да се утвърди като важен състезател в областта на обществените медии.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР