Навършва се една година от опустошителното земетресение от 7,8 по

...
Навършва се една година от опустошителното земетресение от 7,8 по
Коментари Харесай

Година от бедствието: Турция и Сирия почитат паметта на загиналите при земетресението от 7,8 по Рихтер

Навършва се една година от опустошителното земетресение от 7,8 по Рихтер в югоизточна Турция и Сирия . То изравни със земята цели градове, лиши живота на близо 56 хиляди души и остави милиони без дом.

Очаквайте извънредните включвания и репортажи на Бесте Сабри и Огнян Кръстев от най-засегнатите региони - Газиантеп, Хатай, Адана

И до през днешния ден доста от тях живеят във краткотрайни контейнери.

Снимка: Reuters

Специалният ни екип към този момент се намира в един от проведените лагери от гражданската отбрана

Възпоменателните церемонии започнаха нощес с осъществяване на локалния хор и оркестър в един от най-засегнатите градове – Хатай.

Снимка: Reuters

Въпреки студа и дъжда стотици пристигнаха да почетат паметта на починалите. Турският президент Ердоган е на обиколка в региона и алегорично връчва ключовете от новопостроени през последните месеци здания.

Във видео се виждат и „ контейнерни градове “, в които оживелите живеят

След бедствието държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган даде обещание да възвърне 680 000 домове в 11 провинции за две години, в това число към 250 000 в Хатай. Длъжностни лица разкриха най-новите домове за фамилии в навечерието на годишнината.

Снимка: Reuters

Някои оживели от земетресението към момента живеят в палатки макар ниските температурите, които падат до 4 градуса през нощта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР