Научното издание PLoS One е публикувало креационистка статия, в която

...
Научното издание PLoS One е публикувало креационистка статия, в която
Коментари Харесай

Статия за Божественото творение взриви учените

Научното издание PLoS One е разгласило креационистка публикация, в която гъвкавостта и сръчността на човешките ръце се приписват на Твореца. Независимо че проучването е оповестено през януари 2016 година, то е получило необятен отзвук едвам в този момент, оповестява Nature News.

В публикацията със заглавието „ Биомеханични характерности на координацията на ръчното захващане във всекидневния живот “ създателите от Китай и Съединени американски щати декларират, че „ биомеханичните характерности на сухожилията сред мускулите и ставите са проектирани от Твореца “.

Публикацията на публикацията е провокирала голям брой сериозни мнения в обществените мрежи.

В публикацията неведнъж се употребява концепцията за Творец, който съгласно замисъла на създателите е насочвал еволюцията на човешката ръка. Експертите свързват креационизма в списанието с незадоволително качествената процедура по рецензиране в списание PLoS One.

Изданието е поднесло извинения, като дало обещание да проверява случая и да вземе съответните ограничения. PLoS One е рецензирано онлайн издание с открит достъп. По-рано в псевдонаука беше упреквано авторитетното издание Nature (за публикациите за живота, учреден на арсен и за паметта на водата).

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР