Тиражираният по медии и кино образ на извънземния като малък

...
Тиражираният по медии и кино образ на извънземния като малък
Коментари Харесай

Учен: Те не са зелени човечета, а приличат на хората!

Тиражираният по медии и кино облик на извънземния като дребен зелен хуманоид с малко телце и голяма глава по-скоро не подхожда на действителността.

Според английски планетолог еволюционните процеси, които са видоизменили популацията на нашата планета Земя, са използвани за цялата Вселена. А това значи, че изборът на външен образ за живите организми е доста стеснен. Което на собствен ред може да значи, че извънземните наподобяват на хората.

Проф. Саймън Морис от Кеймбриджкия университет счита, че човекоподобни извънземни сигурно са се появили в процеса на еволюция на някои планети, открити от астрономите и имащи подобие със Земята, написа The Independent.

В новата си книга „ Руните на еволюцията “ Морис разсъждава за конвергентна еволюция, когато разнообразни живи организми, попадайки в избрани условия,

„ Въпросът е в това да се опитаме да обърнем вниманието на читателя, естествено, доста леко и ненатрапчиво, към осъзнаването на този факт: редица значими от наша позиция неща, като да вземем за пример комплициран облик на мислене, размер на мозъка, съществуване на разсъдък – също са конвергентни. Затова кардинално на други планети, сходни на Земята, устройството може да наподобява на нашето “, акцентира Морис.

Според него конвергенция, или паралелна еволюция, може да протича освен на нашата планета, само че и в Космоса. По подобен метод популацията на Земята и популацията на която и да е друга планета са се развивали без значение едно от друго, само че

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР