„Нация“ - така се казва най-новата партия на политическия фронт.

...
„Нация“ - така се казва най-новата партия на политическия фронт.
Коментари Харесай

Отцепник от Атака ще ни вади от ЕС

„ Нация “ - по този начин се споделя най-новата партия на политическия фронт. Това демонстрира информация в Регистъра на партиите, написа „ Флагман “. Официално групировката е в правния мир от едвам 5 февруари, а неин ръководител е Кирил Гумнеров. Той е някогашен народен представител от „ Атака “ в 41-ото Народно заседание, като още тогава Гумнеров се отдели от партията на Волен Сидеров.

Вчера – в последния миг, „ Нация “ даже е подала документи за присъединяване на парламентарните избори на 4 април.

След въпрос – с какви упоритости ще се явят, господин Гумнеров разяснява пред „ Флагман “: „ Идеята беше да създадем партията още преди половин година, само че заради независещи от нас аргументи нещата се проточиха. А мисля, че по закон, в случай че не участваме в два следващи избора, партията предстои на глоба и изтриване. Така че аз съм заставен от събитията да вземам участие. Но като новорегистрирана партия на мен ще ми стигне и дребна група от 10-12 индивида в Народното събрание. “

Кирил Гумнеров щял да е в нишата, в която бил и като народен представител – на „ крайния евроскептицизъм “.

„ Още 2012 година със Стоян Иванов (в момента тв водещ в „ Скат “) се опитахме да създадем една коалиция, която се споделяше „ Не на Европейския съюз “. Тогава партиите, които бяха в обединението, по някаква причина месец преди изборите се разпръснаха “, напомни Гумнеров.

Идеята обаче останала.

По думите на някогашния народен представител, рано или късно би трябвало да се направи референдум дали да останем в Европейския съюз, защото никой до момента не е питал народа по стратегическия за страната въпрос.

„ Аз съм изрично „ за “ излизане от Европейския съюз “, отсече Гумнеров.

Трябва да се премисли присъединяване ни и в НАТО, счита още водачът на „ Нация “.

На въпрос дали ще е и в националистическия бранш, Кирил Гумнеров отговори, че в никакъв случай не е излизал от него и че е бил един от основателите на партия „ Атака “.

На локалните избори през 2019 година Гумнеров бе претендент за кмет на Ловеч от името на партия „ Български социалдемократи “. Той се класира на четвърто място с 1306 гласа и 6,6%, напомня " Флагман ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР