Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) вече е с

...
Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) вече е с
Коментари Харесай

Зелена карта е с ново ръководство

Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) към този момент е с ново управление. На преднамерено свикано общо заседание в средата на седмицата (на 12 февруари) за ръководител на УС е определен някогашният началник на Застрахователния контрол Борислав Богоев, препоръчан от ЗК "Дженерали ". Миналия месец Богоев бе повдигнат за член на УС на НББАЗ от ЗК " Булстрад ВИГ ", тъй че и двете компании стоят зад кандидатурата му. Той сяда в стола на подалия оставка Орлин Пенев, който се отдръпна в края на предходната година, откакто бе оповестено, че Съветът на бюрата слага българското бюро под мониторинг.

Общото заседание, извършено на 12 февруари тази година, избра и нов член на УС, препоръчан от ЗК "Евроинс ". Това е Стефан Софиянски, някогашен дълготраен изпълнителен шеф на ЗК "Лев Инс " и ексизпълнителен шеф на "Юроамерикан ".

Така УС на НББАЗ към този момент е в следния състав:

Борислав Богоев - ръководител на УС.

Членове:

Иво Груев - ЗК "Булстрад ВИГ ";

Евгени Игнатов - ЗК "Евроинс ";

Стефан Софиянски - членува като физическо лице;

Радослав Димитров - ЗК "Дженерали ";

Константин Велев - ЗК "Армеец ";

Главен секретар:

Светозар Лазаров - ЗК "Алианц България ".

Предстои вписването на новия ръководител на УС в Търговския указател. Дотогава работата на бюрото официално се управлява от остарелия му началник. Новото управление обаче би трябвало да бърза с установяване на целите си. Със сигурност българското бюро ще би трябвало да се оправи с тежката обстановка към мониторинга и да одобри съответни ограничения, с цел да не допусне нови проблеми с вредите в чужбина и да не попречва влизането ни в Шенген. Предстоят дълги диалози с представители на Съвета на бюрата, както и с хората от всяко бюро поотделно. Според наблюдаващи имаме да извървим дълъг път до излизане от мониторинга, а съгласно някои прогнози този интервал може да трае най-малко две години.

В отговорностите на бюрото влиза да провежда, да управлява и управлява правенето и отпечатването на интернационалните документи "Зелена карта "; да подписва съглашения с националните застрахователни бюра; да обработва вреди на потърпевши лица за породените им на наша територия вреди от МПС-та от страна членка или трета държава; да спомага за изплащането в период от членове на Бюрото на дължимите компенсации за породените вреди в чужбина, както и да изплаща компенсации като Компенсационен орган.

Борислав Богоев беше заместник-председател на КФН и ръководеше ръководство "Застрахователен контрол " в интервала юли 2010 - януари 2014 година, а по-късно стана съветник в застрахователната област.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР