Националният военноисторически музей (НВИМ) се включи в Европейската инициатива Нощ

...
Националният военноисторически музей (НВИМ) се включи в Европейската инициатива Нощ
Коментари Харесай

Военно-историческият музей посреща посетителите си с любопитна игра и 3D предизвикателство

Националният военноисторически музей (НВИМ) се включи в Европейската самодейност „ Нощ на музеите “ с атрактивна стратегия. Стотици деца и родители посетиха музея, с цел да видят външната и непрекъснатата хронологична експозиции, както и да се включат в любопитната игра, готова от НВИМ, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“За поредна година Националният военноисторически музей се включва в “Нощ на музеите ”. Работим с вход свободен и сме приготвили любопитна стратегия за нашите гости. Освен, че ще могат да посетят изцяло гратис нашата хронологична експозиция, както и външните ни експозиции, сме приготвили за тях една доста любопитна игра ”, съобщи Славея Сурчева от музея.

“Нашите гости са провокирани първо да дешифрират нашето скрито известие. Когато създадат това то ще ги води до съответно място в нашата експозиция, където ще получат последващи указания. Така всеки, които мине през нашата игра и експозиция ще може да разбере спомагателни любопитни обстоятелства от нашата история, обвързвана с експонатите, които ние представяме ”, добави тя и сподели, че участвалите и приключили играта до дъно ще могат да вземат участие в лотария.


Тя сподели, че са приготвили и 3D предизвикателство. “Опитваме да въведен актуалните технологии в нашите експозиции и всеки, които има смарт телефон, ще може да види по какъв начин наподобява с противогаз или каска, ще може да види едно от знамената, което през 1937г. Цар Борис III връчва на полковете и по какъв начин той е забивал златно пиронче в него със златен чук ”, посочи тя.

Сурчева изясни, че на 18 май означават Международния ден на музеите и тогава на инцидентен принцип ще изберат 5-ма души, които ще завоюват безвъзмезден вход до всички техни музеи.


Тя сподели, че задачата им е да покажат на посетителите, че музеят се развива, вкарва и интегрира нови технологии, с цел да може младежите да научават нови неща в приятна конюнктура, само че и също така да се забавляват. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР