Националният тим на България ще пропусне шесто поредно световно първенство.

...
Националният тим на България ще пропусне шесто поредно световно първенство.
Коментари Харесай

Без България на шесто поред световно първенство

Националният отбор на България ще пропусне шесто следващо международно състезание. Последното ни присъединяване на Мондиал беше през 1998 година. След това гледахме по малкия екран първенците през 2002, 2006, 2010, 2014, 2018 година, ще го следим в профил и в Катар следващата година.

В квалификационната ни група отбелязахме единствено 6 попадения в 8 изиграни мача. Това прави едвам по 0,75 гола на мач. По две попадения осъществиха Кирил Десподов и Тодор Неделев, а по един път се разписаха Ивайло Чочев и Атанас Илиев. Интересното е, че единствено един от тези голове е дело на централен нападател, а останалите са на крила и отбранителен халф.

Само един път " лъвовете " финишират с по-лоши индикатори в офанзива в квалификации - това става по пътя към Евро 2012, когато вкарваме единствено 3 попадения в 8 дуела, демонстрира информация на " Мач Телеграф ".

Головете са за 1:0 над Уелс, 1:1 с Черна гора и 1:3 при провалянето от Швейцария. В цели 5 мача отборът не съумява да означи гол при селекционера Лотар Матеус, като само в последната среща - загубата с 0:1 от Уелс, треньор е Михаил Мадански.

Още 4 пъти България приключва със приблизително 0,75 гола на мач в квалификационни акции. Това се случва в международната подготовка през 1954 година, както и в евроквалификациите през 1980, 2000 и 2020 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР