Националният селекционер на България Младен Кръстаич бе потърсен за интервю

...
Националният селекционер на България Младен Кръстаич бе потърсен за интервю
Коментари Харесай

Кръстаич пред Сръбския футболен съюз: Правим отбор, който ще играе в следващите десет години

Националният селекционер на България Младен Кръстаич бе потърсен за изявление от Сръбския футболен съюз след жребия за квалификациите за Евро 2024 във Франкфурт. „ Лъвовете “ попаднаха в група „ G “ в квалификациите за Европейското състезание с отборите на Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва.

„ Радвам се, че посредством футбола ще се върна в Сърбия. Групата е доста атрактивна. Унгария е лидер, играе прекрасен футбол, само че за мен Сърбия е любимец номер едно. Черна гора е постоянно неуместен противник. Литва може да обърка сметките- Ние формираме млад и упорит тим в България и имам вяра, че момчетата ще дадат своя най-много. Но в действителност не е действително да приказваме толкоз напред във времето. Мачовете са чак през март следващата година “, съобщи Кръстаич.

„ Сами знаете къде се намира България в последното десетилетие, само че ние вършим тим, който ще играе в идващите 10 години. И отново споделям, Сърбия е любимец номер едно, а всички останали ще се борим. Никой не желае да му се падне Сърбя в група, тъй като играе добър футбол. 80 % от настоящия състав бе образуван при мен, когато започнахме подмладяване. Този метод на работа натрапвам и в България, където смених 10 старите играчи. Вкарахме свежа кръв, нещо, което продължи и Пикси в Сърбия. Колкото е хубаво, толкоз е и неприятно, че познавал сръбските национали. Зная какво е класата им. По-лесно е да ги разучим по този начин в бъдеще “, показа още Кръстаич.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР