Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе онлайн заседание,

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе онлайн заседание,
Коментари Харесай

Планът за възстановяване и устойчивост обсъжда НСТС на онлайн заседание


Националният съвет за тристранно съдействие ( НСТС ) ще организира онлайн съвещание, на което обществените сътрудници ще обсъдят плана на Плана за възобновяване и резистентност на Република България, съобщи БНР. Срокът за публично разискване на документа изтича на 29-и ноември. 

В проекта за обособени четири стълба с симетричен запас за осъществяването на всеки от тях - това са „ Иновативна “, „ Зелена “, „ Свързана “ и „ Справедлива “ България. 

Целта на Националния проект е да способства икономическото и обществено възобновяване от рецесията, подбудена от пандемията посредством набор от ограничения и промени. Същевременно проектът поставя основите за " зелена " и цифрова промяна на стопанска система та в подтекста на задачите на " зелената договорка ". 

В мнение по плана от Асоциацията на индустриалния капитал в България дефинираха капиталовия запас, очакван в Плана, като невиждана опция за възстановяване на социално-икономическата среда в страната. От работодателската организация считат че демографската рецесия е най-сериозното предизвикателство, пред което България е  изправена. В мнението се акцентира още, че проектът би трябвало да се доработи.  

В края на септември президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че до Коледа страната ни би трябвало да формулира най-важните цели и визия по какъв начин ще се употребява заделеното финансиране.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР