Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли удължителния закон за

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли удължителния закон за
Коментари Харесай

НСТС не прие удължителния закон за бюджета

Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) отхвърли удължителния закон за бюджета. Синдикатите настояха за нарастване на приходите и показаха противоречие със запазването на минималната заплата. КНСБ и " Подкрепа " видяха в удължителния бюджет неустановеност, настояха за формулировка за енергийна беднотия и поискаха  съответни обезщетения за приходите поради инфлацията. 
Мерките за бизнеса и хората ще продължат, както и нарастването на пенсиите, увери служебният министър председател Гълъб Донев, откакто кабинетът одобри удължението на Закона за бюджета за 2022 година По думите на финансовия министър Росица Велкова щяло да има пари за отопление на учебни заведения и детски градини, както и за осветяване на улиците. С удължителен закон минималната заплата остава 710 лева, а минималната пенсия - 467 лева, няма да има необлагаем най-малко. 
По-рано зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин прикани служебният кабинет да внесе проектобюджет за 2023 година до края на ноември. 
Продължение по тематиката >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР