Националният съвет на Да, България!“ сурово осъжда убийството на Алексей

...
Националният съвет на Да, България!“ сурово осъжда убийството на Алексей
Коментари Харесай

„Да, България“ предупреди за руско проникване в службите и настоя за незабавни реформи

Националният съвет на „ Да, България! “ сурово осъжда убийството на Алексей Навални от фашисткия режим на Путин . Това се споделя в публично прессъобщение на партията във връзка гибелта на един от най-изявените опозиционери в Русия.

„ Изказваме откровени съболезнования на околните и съидейниците му. Неговата разпродажба е следващо доказателство за незаконния темперамент на ръководството в Кремъл, което заплашва мира и правовия ред освен в Русия, само че и по света “, декларират от партията.

Според „ Да, България “ нападателният курс на Москва изисква сложни ограничения и промени на институциите у нас , за дейно опълчване на съветската агитация и зловредно въздействие.

„ Това закононарушение е безапелационен знак за нуждата от използване на комплекс от политики за повишение на съпротивителните качества на нашите институции против заканите, пред които ни изправя нападателният курс на Кремъл “, се споделя още в позицията на партията.

Оттам показват още, че режимът на Путин се стреми да откри сфера на въздействие, в която да наложи своя модел на ръководство , заради което България би трябвало да ускори отговора си против тези кроежи на всички нива.

 
Ето какво още се споделя в позицията на „ Да, България “ (публикуваме без редакторска намеса):
 

Фронтът в Украйна е предна линия на отбраната на свободата и демокрацията в цяла Европа. Затова триумфът на Украйна е от витален народен интерес за страната ни. Ще работим за устойчива и ефикасна политика за подкрепяне на украинската защита от страна на България, на Европейски Съюз и НАТО. Време е да се ускорят напъните на нашите институции в осъществяване на съответните решения на Народното събрание и от заявления да преминем към бързи дейности. Очакваме Министерството на защитата да регистрира активността си в тази тенденция пред Народното събрание.

Налице е все по-остра потребност от промяна на службите за сигурност. Особено притеснителни са сигналите, че българските служби не оказват дейно противопоставяне на съветското въздействие и навлизане у нас, в това число и в самите институции от бранш " Сигурност ". Българският народен интерес изисква най-накрая да стартира промяната в тази сфера, която да подсигурява разкъсване с всички зависимости и уязвимости от Москва. Призоваваме Народното събрание да стартира разглеждането на законопроектите, отнасящи се до нужните трансформации в бранша.

Особено значима задача е построяването на потенциал за киберсигурност както в службите, по този начин и в администрацията, транспарантно и под явен либерален надзор.

Национален приоритет са модернизацията на българските отбранителни качества и устойчивите вложения в човешкия капитал на армията. Призоваваме в идващия държавен бюджет да бъде сензитивно нараснало заплащането на българските военнослужещи и да бъдат усъвършенствани изискванията на работа в Българската войска. Трябва да бъдат засилена интензивността на България в границите на НАТО и на самодейността “Три морета ”.

Енергийната политика е главен детайл на тактиката на путиновия неоимпериализъм. Отговорът е продължение и надграждане на координирана политика за целеустремено повишение на енергийната ни сигурност и самостоятелност от Русия. Необходим е обзор на напъните в тази тенденция в границите на Съвета по сигурност към Министерски съвет, който да дефинира нов пакет от задания за интервала до края на 2024 година

Българската осведомителна и медийна среда остава сериозно уязвима за пропагандно навлизане и въздействие от страна на Кремъл. Ще работим за предпочитано приемане на законодателни промени, тъй че страната да разполага с принадлежности за демаскиране на пропагандните канали и ограничение на тяхната успеваемост като в същото време подсигуряваме свободата на самостоятелните медии.

Призоваваме групите в Народното събрание, които се дефинират като евро-атлантически, да обсъдят нужните законодателни решения за пълноценно използване на глобите против детайлите на путиновия режим на наша територия, в това число за възобновяване на цялостния надзор върху комплекса “Камчия ” и други съветски държавни активи.

Настояваме прокуратурата и другите способени органи да работят по-активно за разкритие на московската шпионска агентура в България. Време е активността на проруски паравоенни организации на наша територия да стане обект на внимание на службите и прокуратурата. Очакваме ясна отчетност и отговорност за неналичието на резултати от следствията по въпросите, за които има данни за подривна активност от страна на съветските служби на наша територия.

Престъпната разпродажба на Алексей Навални е следващото доказателство, че с цел да подсигуряваме националната сигурност, свободата и демокрацията в родината си, е належащо уверено използване на координирани политики по депутинизация на България. Това е съществена задача на ръководството.

Загубата на Навални е увещание, че животът е нежен, когато няма независимост. Свободата охранява живота и достолепието. Да бъдем свободни е плод на умишлен избор, който българското общество направи, поемайки по пътя на демонтажа на тоталитаризма и построяването на европейска народна власт. Този избор е цивилизационен. Той се трансформира в детайл от генетичния код на нашата общественост. Ето за какво кончината на Алексей Навални е загуба за всеки от нас.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР