Националният съвет да преустанови участието на БСП в тази пагубна

...
Националният съвет да преустанови участието на БСП в тази пагубна
Коментари Харесай

БСП-Пловдив настоява за незабавно напускане на партията от управленската коалиция

Националният съвет да прекрати присъединяване на Българска социалистическа партия в тази пагубна за България коалиция, упорства Градският съвет на Българска социалистическа партия – Пловдив.

„ Нашата позиция отразява дълбоката ни паника от протичащото. Подобна обща позиция показаха всички общински ръководители в Пловдив област. Ние се причисляваме и заявяваме, че Българска социалистическа партия би трябвало да има национално отговорно държание, с цел да подсигурява, че българският народ ще живее в мир “, декларира ръководителят на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – Пловдив Димитрина Вакрилова.

Ето и още от текста на позицията на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – Пловдив:

Относно: Управлението на страната и дългът на Българска социалистическа партия към българския народ да живее в мир Членовете на Градския съвет на Българска социалистическа партия Пловдив заявяваме нашата поддръжка за Стефан Янев и настояваме Националният съвет на Българска социалистическа партия да прекрати присъединяване на Партията в тази пагубна за страната управническа коалиция. С гласуването на оставката на Стефан Янев Българска социалистическа партия се сложи в услуга на непознати интерси, които имат за цел да хвърлят България във война, и то непосредствено на фронтовата линия. Светът е в тежка рецесия и в тази обстановка, в която сме на ръба на нуклеарен спор, е извънредно значимо да се търсят средства за понижаване на напрежението, а не за неговото ескалиране. Тези, които ръководят страната ни, следва да се водят от волята на българския народ. Запазването на достолепието ни като жители изисква от нашите политици да се придържат към волята на болшинството българи, а не да водят сервилна политика в полза на външни сили. Българската социалистическа партия постоянно е била на страната на мира. Обявяваме се срещу всички опити страната ни да бъде забъркана в спор, който ще има непредвидими последствия за националните ползи на Република България. Крайно време е сходни решения да бъдат подлагани на необятно разискване в Партията, тъй като едноличното управление на Корнелия Нинова е на път да заличи Българска социалистическа партия от българския политически живот. Хиляди социалисти остават надълбоко разочаровани от неналичието на разговор при вземането на решения от страна на централното управление, а тези решения постоянно не подхождат на вижданията на редовите членове. Последните дейности на парламентарната група за следващ път показват цялостно неуважение към волята на социалистите. Българска социалистическа партия няма място в една ползваща се с поддръжката на ГЕРБ коалиция на апологети на войната. Продължаването на присъединяване във властта обслужва само персоналните ползи на част от управлението на Българска социалистическа партия. За да я има Българска социалистическа партия, нашето място е отвън това дискредитирано ръководство, като градивна съпротива, защитаваща своите позиции и национални ползи на България. Властта постоянно има своя цена и през днешния ден тя е освен бъдещето на Българска социалистическа партия а и мирното битие на страната ни. Ако управлението на партията не желае да се покрие с позора от въвличането на България във боен спор, то би трябвало час по-скоро да инициира напускането на тази позорна коалиция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР