Националният отбор на САЩ възнамерява да вземе участие в зимните

...
Националният отбор на САЩ възнамерява да вземе участие в зимните
Коментари Харесай

Американците ще пътуват за Пьонгчанг въпреки властите

Националният тим на Съединени американски щати има намерение да вземе присъединяване в зимните Олимпийски игри през 2018-а година в южнокорейския град Пьончанг, в случай че преди този момент не зародят непреодолими трудности.

Това разгласи ръководителят на американския НОК Скот Блекмун след извършена среща със спортистите.

Той увери, че единствената причина американската делегация да не отиде в Пьончанг ще бъдат „ съществени физически или юридически проблеми”.Той даже призна, че комитетът е бил „ безусловно удивен” от президентската администрация, която сложи под въпрос американското присъединяване в идните игри.

Блекмун засяга изявлението на непрекъснатия представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, която тази сряда в изявление за „ Фокс Нюз” съобщи, че присъединяване на националния тим на Съединени американски щати на Олимпийските игри е към момента под въпрос.

Тогава Хейли означи, че "ежедневно се организират срещи " поради „ вероятните опасности за сигурността на състезателите”.

По-късно говорителката на Белия дом Сара Сандърс удостовери, че американските управляващи към момента не предлагат на националния тим да замине за Южна Корея.

Зимните олимпийски игри в Пьончанг ще се проведат от 9 до 25 февруари, параолимпийските игри пък ще се проведат от 9 до 18 март. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР