Националният отбор на България по тенис за мъже ще гостува

...
Националният отбор на България по тенис за мъже ще гостува
Коментари Харесай

България ще гостува на Коста Рика в плейофа за Купа Дейвис

Националният тим на България по тенис за мъже ще гостува на Коста Рика в плейоф за оставане в група II на зона Европа/Африка за "Купа Дейвис ", импровизирано международно отборно състезание по тенис. Мачът ще бъде на 6 и 7 март 2020 година. С

ъперникът беше избран посредством чоп в Лондон. България бе в групата на тимовете, изгубили плейофите си за нанагорнище в по-горна група, а за противник можеше да се падне един всред 12-те тима, спечелили своите плейофи за нанагорнище в група II.

Най-опасните вероятни съперници бяха Гърция с евентуално присъединяване на Стефанос Циципас и Полша с Хуберт Хуркач и международния номер 4 на двойки Лукаш Кубот. Коста Рика няма изявени тенисисти в международния хайлайф, като единствен в ранглистата на АТП сега е 24-годишният Джеси Флорес - 1401-и в класацията на сингъл с 3 точки и 1249-и на двойки с 14 точки.

Победителите от мачовете през март ще играят плейоф за нанагорнище в група I през есента на 2020 година против някой от изгубилите срещите си от Световната първа група на неофициалното международно състезание по тенис за мъже.

През септември България в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски, Габриел Донев и Адриан Андреев загуби с 1:4 гостуването на Южна Африка и противникът получи късмет за плейоф за нанагорнище в група I, в който ще играе против Босна и Херцеговина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР