Националният отбор на България по футбол се размина за пореден

...
Националният отбор на България по футбол се размина за пореден
Коментари Харесай

Унгария разби мечтите ни за европейско първенство

Националният тим на България по футбол се размина за следващ път с огромно състезание. В най-важния мач за годината отборът ни беше победен с 1:3 като хазаин от Унгария в полуфинален плейоф за европейския шампионат следващата година.

Въпреки резултата, в огромна част от дуела селекцията на Георги Дерменджиев се показа добре, само че тимът беше споходен от огромен малшанс. Страхотни положения преди почивката изпуснаха Божидар Краев и най-хубавият в състава ни - Тодор Неделев. Унгарците на собствен ред бяха убийствено точни и вкараха три гола от три удара във вратата. Първите две попадения бяха резултат на остарялата ни уязвимост - статични положения. В 17-ата мин. капитанът Васил Божиков изпусна Вили Орбан и бранителят на Република България (Лайпциг) откри. В 47-ата мин. халфът Жолт Калмар извърши директен свободен удар, топката се удари в стената ни и подлъга вратаря Пламен Илиев.

Малко по-късно България получи късмет да се върне в мача. В 55-ата мин. полският рефер Шимон Марчиняк отсъди дузпа за нарушаване против Краев. Докато Тодор Неделев се готвеше да я извърши обаче системата " Видео помощник рефер " (VAR) излезе с друго решение - нарушаването е на границата на наказателното поле и дузпата се анулира. До края нашите имаха още две искания за дузпи, само че Марчиняк не ги почете.

А в 76-ата мин. резервата Неманя Николич постави завършек на илюзиите, че може нещо да вземем от този мач. До края отборът ни стигна само до почетен гол. Вкара го в 89-ата мин. дебютантът Георги Йомов след пас на Исмаил Иса.

Така Унгария ще бъде хазаин на 12 ноември против Исландия в решителния плейоф за място на Евро 2020.

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР