Националният осигурителен институт (НОИ) представя параметрите на Закона за бюджета

...
Националният осигурителен институт (НОИ) представя параметрите на Закона за бюджета
Коментари Харесай

НОИ представя параметрите на бюджета за общественото осигуряване

Националният застрахователен институт (НОИ) показва параметрите на Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) на интернет страницата си в графа „ За клиента “/ “Полезна информация “, оповестиха от института.

Законът е обнародван в Държавен вестник на 4 март тази година. Със закона се обезпечават нужните средства за осъвременяване на пенсиите от 1 юли с 6,1%. В него е отразено още нарастването от 1 април на минималния и оптималния дневни размери на паричното обезщетение за безработица надлежно от 12 лв. на 18 лв. и от 74,29 лв. на 85,71 лв., както и смяната в месечния размер на паричното обезщетение за развъждане на дете до 2-годишна възраст от 650 лв. на 710 лв.. Общо 300 млн. лв. са обезпечени за продължение на мярката „ 60 на 40 “ доникъде на годината.

Подробна информация за допусканията и параметрите на бюджета за 2022 година на фондовете, управлявани от Национален осигурителен институт, е оповестена в графа „ За клиента “/ “Полезна информация “ на интернет страницата на институцията. В документа „ Бюджет за жители “ са показани по наличен метод допусканията в бюджета на ДОО за годината и са посочени главните пера в приходите и разноските по фондове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР