Националният омбудсман Мая Манолова определи очакваното увеличение на цените на

...
Националният омбудсман Мая Манолова определи очакваното увеличение на цените на
Коментари Харесай

Няма основание за повишаване цената на тока и парното, смята Мая Манолова

Националният омбудсман Мая Манолова дефинира предстоящото нарастване на цените на парното, топлата вода и ел. силата като голословно.

"С решенията си Комисията за енергийно и водно контролиране се трансформира в главен генератор на инфлация в страната. Последното нарастване на парното беше през октомври предходната година, когато цената на парното е достигнала най-високата си цена. От тогава цената на природния газ на интернационалните пазари не се е нараснала. Така че учредения за повишение цената на парното, на практика няма, сподели Манолова.

Омбудсманът акцентира, че КЕВР ще стартира разискване за по-високи цени на топлото преди да е определил цената на природния газ. Предложението на "Булгаргаз " е за понижаване дори на цената на природния газ - с 10 стотинки, само че е действително понижение. В същото време се предлага цената на топлото да бъде увеличена, което няма никакво солидно пояснение. В същото време продължава да понижава количествата създадена и разпределена топлинна сила, не понижават софтуерните загуби, понижават ремонтните действия, покачват се заплатите в сдруженията, а в това време се покачва цената на парното.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР