Националният ни отбор по крикет при мъжете се класира на

...
Националният ни отбор по крикет при мъжете се класира на
Коментари Харесай

България с престижно класиране в силен международен турнир по крикет в Малта

Националният ни тим по крикет при мъжете се класира на трето място в интернационалния шампионат T 20 Valletta Cup в Малта. След извънредно оспорван и трагичен дуел с Гибралтар, българският тим взе победната точка в последната топка от мача. Най-добро батиране демонстрираха Христо Лаков, Ишан Де Силва и Кевин Дсуза, който означи решаващия рън.

Националният ни тим показва превъзходна игра по време на шампионата, изправяйки се против мощни съперници. България завоюва и специфичната премия на шампионата - Spirit of Cricket Award, поради проявеното великодушие по време на всички мачове.

"Изключително съм удовлетворен от представянето на българския тим. Успяхме да вземем верните решения в основни моменти. Изграждаме нов състав и това е едвам второто му интернационално съревнование. При неналичието на основни играчи за нас в този шампионат, тимът сподели цялостна отдаденост на терена и мощен групов дух, нещо върху което работим напоследък ", сподели президентът на Българската федерация по крикет, Андрей Лилов.

Благодарим на домакините от Малта за добре проведения шампионат. Поздравяваме първенците за успеха, както и всички тимове, взели присъединяване в шампионата.

"Това беше третият интернационален шампионат по Т20И в който взе участие нашият тим през тази година. След второто място на София Т20И и петото място при присъединяване ни в шампионата за Континенталната купа по крикет през месец септември в Букурещ това е един следващ триумф за българския крикет. Продължава наклонността на израстване на спортно-техническото равнище на тима. При това наше присъединяване имахме визови проблеми с двама от нашите състезатели, а други не можаха да дойдат и вземат присъединяване заради липса на имунизация / Изискването е единствено имунизирани пасажери да влизат в Малта/. Това не повлия на спортния дух на тима. Напротив, в състава в последният миг беше регистриран за присъединяване като играч и ръководителят на федерацията господин Андрей Лилов, който взе присъединяване и в четирите мача на нашият тим. Искам да благодаря на него и на екипа на ИСС - Европа за извънредно бързото схващане и реакция в тази обстановка ", сподели и учредителят на нашата федерация проф. Николай Колев и добави:

„ Рано е още да вършим разбор на крикет сезона при тази пандемична конюнктура, само че би трябвало да се радваме на постигнатите триумфи и аз оправям моите сърдечни благодарности към всички състезатели, треньори и деятели на крикета у нас, за отделеното време, вложеният труд и желанието им за развиване на тази велика игра у нас”, приключи Колев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР