Националният клуб на привържениците на Левски поздрави Левски Лукойл за

...
Националният клуб на привържениците на Левски поздрави Левски Лукойл за
Коментари Харесай

Националният фенклуб на "Левски" припозна баскетболната титла

Националният клуб на последователите на " Левски " поздрави " Левски Лукойл " за спечелването на купата в баскетболното състезание. Тимът, воден от Константин Папазов, подвигна трофея след 3:1 победи във финалната серия с " Балкан " (Ботевград).

" Благодарим ви за сладката победа, за страстите в последните дни и за гордостта, която ни донесохте. Благодарим ви за мъжката битка, за достойната борба и за огромните сърца, които оставихте на паркета, с цел да спечелим тази купа ", се споделя в обръщението на НКП, озаглавено " Честито, сини първенци! ".

До основаването на сегашния баскетболен план се стигна при започване на годината, когато изпълнителният шеф на " Лукойл България " Валентин Златев реши да сплоти " Лукойл Академик " и учредения от Папазов " Левски 2014 ".

Всички съществени играчи на " студентите " минаха в столичния отбор дружно с изпълнителния шеф Тодор Стойков. Отборът в Правец продължи съществуването си като " Академик " с концепцията там да се обиграват млади състезатели.

Папазов сътвори " Левски 2014 " през 2015 година след срутва на КТБ, който докара до отдръпването на Цветан Василев от истинския БК " Левски ". Тогава треньорът изясни, че това се постанова поради несъгласия с ръководителя на сините Юлия Боянова. БК " Левски " на Боянова продължава да съществува, като има тимове във всички възрастови дамски и мъжки обединения.

 Националният фенклуб на

" В последните няколко години баскетболният " Левски " се бореше за своето битие. В един миг даже разчиташе единствено на млади момчета и юноши. В началото на годината огромна компания в лицето на " Лукойл България " повярва в нашите благоприятни условия и капацитет и ни протегна ръка с по този начин скъпото спонсорство за актуалния спорт. Немислимо е съществуването на който и да е клуб без сходна поддръжка. Благодарим ви ", обявиха още от НКП.

" В Левски пристигнаха няколко момчета, които не започнаха сезона със синия екип, само че го приключиха, демонстрирайки висок професионализъм и голямо почитание към емблемата на " Левски ". В " Левски " останаха момчета, които демонстрираха, че екип и тим са в пъти по-важни от персоналното его и самостоятелни упоритости. Благодарим ви ", продължиха от фенклуба.

" Те го споделиха - беше тежко и мъчно. Беше борба против непознати и свои. Изля се доста мръсотия, доста негатизвизъм и завист. Затова в този момент успеха е сладка. Горчилката остава в устата на другите. Благодарим на всички левскари, които поддържаха тима в залата и без които сигурно нямаше да е подобен празник. " Левски в никакъв случай не се предава и го доказахме за следващ път и за смут на враговете ни. Но ние сме основани с обич и с тази обич ще пребъдем. А в бъдеще ни чака нещо хубаво и вълнуващо. На есен с лъвски скок в евротутнирите. Гответе се, момчета и девойки. Тази естрада ще се тресе ", приключва обръщението на почитателите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР