Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност. Отсега да ...

Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност. Отсега да

Нинова: Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност

Националният интерес на България изисква нова ядрена мощ. Отсега да реализираме единодушие в следващото Народно събрание да я стартираме. Това написа в обществената мрежа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
" И за АЕЦ " Белене " бяхме прави, както за доста други неща, само че кой да ни чуе. Разни ползи попречиха да бъде предпазен националния интерес на България. Само да напомня, че през 2013 година ние събрахме над 770 000 подписа за народен референдум. Мнозинството на ГЕРБ тогава подмени казуса на допитването. А в следствие одобри решаване в Парламента за преустановяване на строителството на нова атомна централа на площадката в Белене. Сега на кого не е ясно-единствената сигурна и евтина заместваща мощ на въглищните централи е ядрената енергия. Но се изгуби скъпо време, за което сега заплаща целият български народ. Нека всички партии, които ще влязат в следващото Народно заседание, занапред да реализираме единодушие, че едно от първите неща, което ще извършим, е да дадем ход на построяване на нова ядрена мощ. Това е работещото и рационално решаване ", добави Нинова.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за опис от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Източник: fakti.bg