Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност. Отсега да

...
Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност. Отсега да
Коментари Харесай

Нинова: Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност

Националният интерес на България изисква нова нуклеарна мощ. Отсега да реализираме единодушие в идващото Народно събрание да я стартираме. Това написа в обществената мрежа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
" И за АЕЦ " Белене " бяхме прави, както за доста други неща, само че кой да ни чуе. Разни ползи попречиха да бъде предпазен националния интерес на България. Само да напомня, че през 2013 година ние събрахме над 770 000 подписа за народен референдум. Мнозинството на ГЕРБ тогава подмени въпроса на допитването. А по-късно одобри решение в Парламента за преустановяване на строителството на нова атомна централа на площадката в Белене. Сега на кого не е ясно - единствената сигурна и евтина заместваща мощ на въглищните централи е нуклеарната сила. Но се загуби скъпо време, за което сега заплаща целият български народ. Нека всички партии, които ще влязат в идващото Народно заседание, занапред да реализираме единодушие, че едно от първите неща, което ще създадем, е да дадем ход на създаване на нова нуклеарна мощ. Това е работещото и рационално решение ", добави Нинова.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР