Националният авиопревозвач на Турция и най-голямата телекомуникационна компания ще спрат

...
Националният авиопревозвач на Турция и най-голямата телекомуникационна компания ще спрат
Коментари Харесай

Търкиш еърлайнс и Тюрк телеком спират рекламите си в американски медии

Националният авиопревозвач на Турция и най-голямата телекомуникационна компания ще спрат рекламите си в медии в Съединени американски щати в отговор на рецесията в връзките сред двете страни, оповестяват от двете компании, представени от Ройтерс.

"Търкиш еърлайнс " и "Тюрк телеком " се взеха решение на сходна стъпка след акция в Туитър, която приканва за преустановяване на рекламите на турски компании в медиите в Съединени американски щати.

Това се случва на фона на разногласието сред президентите Реджеп Тайип Ердоган и Доналд Тръмп. Конфликтът стартира във връзка ориста на американски евангелистки свещеник, против който се води развой в Турция.

Пастор Андрю Брънсън е упрекнат, че помагал на групата, за която Анкара твърди, че стои зад несполучливия опит за боен прелом през 2016 година Той отхвърля обвиняванията.

Ердоган разгласи по-рано през днешния ден протест на американски електронни артикули.

Припомняме, че предходната седмица Тръмп усили доста митата за импорт на турски алуминий и стомана и това докара до забележителен спад на турската лира и до съществени терзания на пазарите за турската стопанска система.

Лирата се намали по отношение на $ с повече от 40% от началото на тази година.

В свое изявление след нарастването на митата Ердоган сподели, че против Турция се води икономическа война.

Служител на една от фирмите съобщи, че рекламният протест ще обхване всички печатни, образни и обществени медии, макар че съществуващите съглашения за рекламни акции няма да бъдат наранени.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР